Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Noi 2020, 20:33
Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că va „demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”. „La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, susține social-democratul.

Marcel Ciolacu anunță că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

 

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, a scris președintele PSD, luni, pe Facebook.

Marcel Ciolacu susține că, în mandatul său, PSD „a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment”.

„Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevii să-și poată continua procesul educațional!!!”, a mai adăugat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

 

Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Luni, 23 noiembrie 2020

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie, iar campania electorală a început în 6 noiembrie și se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 7. Pentru românii din străinătate, scrutinul va avea loc în zilele de 5 și 6 decembrie, în timp ce pe teritoriul României acesta se va desfășura în ziua de 6 decembrie, între orele 7 și 21. Este „prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile”, așa cum a subliniat și Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD