Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Vela: Am încredere că Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, își va face datoria la cel mai înalt nivel. Este un patriot dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi (VIDEO)

Marcel Vela: Am încredere că Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, își va face datoria la cel mai înalt nivel. Este un patriot dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Oct 2020, 12:47
Marcel Vela: Am încredere că Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, își va face datoria la cel mai înalt nivel. Este un patriot dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi (VIDEO) foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Traian Berbeceanu a depus, vineri, jurământul pentru învestitura în funcția de prefect al Capitalei. Cu această ocazie, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, l-a descris drept „un profesionist, un om dedicat, dar în mod esențial un patriot care își iubește țara, un om care este dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Traian Berbeceanu a depus jurământul. Ce a declarat ministrul Marcel Vela despre noul prefect al Capitalei

 

„Este un moment important pentru Capitala României, pentru instituția Prefectului Municipiului București. Începând de astăzi, noul prefect, Traian Berbeceanu, va gestiona tot ceea ce ține de gestionarea, de administrarea, de coordonarea problemelor din Municipiul București, care intră în atribuțiile instituției Prefectului. Este o perioadă dificilă, complicată, în care domnia sa, împreună cu toți colegii din instituția Prefectului, cu membrii colegiului prefectural, împreună cu membrii Comitetului pentru Situații de Urgență, împreună vor trebui să se ocupe de organizarea alegerilor în Municipiul București și de gestionarea tuturor problemelor care țin de protecția sanitară, de protejarea populației împotriva infecțiilor cu noul coronavirus. Am încredere că domnul prefect Traian Berbeceanu își va face datoria la cel mai înalt nivel. Îl cunosc pe domnul Berbeceanu, am colaborat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind directorul de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, la un nivel deosebit. Este un profesionist, un om dedicat, dar în mod esențial domnul Berbeceanu este un patriot care își iubește țara, un om care este dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al Municipiului Bucureşti printr-o Hotărâre de Guvern, ce a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. „Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în actul normativ adoptat de cabinetul liberal condus de Ludovic Orban.

El l-a înlocuit în funcție pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Schimbarea de la vârful Prefecturii Capitalei vine în contextul în care Gheorghe Cojanu a fost protagonistul unor declații neclare cu privire la situația epidemiologică din București. Șeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Fostul prefect şi-a motivat greşeala, spunând că se afla la cumpărături, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie" în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune", potrivit Digi 24.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație și din Hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei, da, joi la ședința de Guvern vom opera această modificare, da, Traian Berbeceau este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect, care se află în evaluare”, declara premierul Ludovic Orban miercuri, când preciza că Gheorghe Cojanu va fi înlocuit în funcția de prefect al Capitalei și că Traian Berbeceanu se numără printre posibilii candidați la post.

 

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo