Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul de Interne: Auditul nu se face pentru Arafat. El e secretar de stat, numirea lui e la decizia premierului / Unii generează o problemă falsă, probabil interesaţi de o mică diversiune

Ministrul de Interne: Auditul nu se face pentru Arafat. El e secretar de stat, numirea lui e la decizia premierului / Unii generează o problemă falsă, probabil interesaţi de o mică diversiune

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 19:30
Politică

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că auditul care se face la instituţiile din subordinea ministerului nu îl vizează pe Raed Arafat. Vela a ținut să precizeze că Arafat, fiind secretar de stat, ocupă o funcție politică, prin urmare schimbarea sa nu ține de ministrul de Interne, ci de premier.

Ministrul a acuzat că în spațiul public a fost generată o problemă falsă, probabil de către unele persoane interesate să facă o diversiune.

„Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus, şi semnat prin decizia premierului. Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune. Nu ştiu care e cauza, dar cu siguranţă o voi afla”, a declarat Marcel Vela, citat de Agerpres.

Acesta a menţionat şi că nu vrea să răspundă pentru ce au făcut Carmen Dan şi Mihai Fifor, ci doar de ce face el în minister. 

Vela a vorbit și despre rezultatul primului audit: „La Jandarmerie s-a constatat că se suprapun sarcini. Adică, erau mai multe instituţii care făceau aceleaşi lucruri sau aceleaşi funcţii, care aveau aceleaşi răspunderi. Păi nu cred că un manager performant acceptă ca mai mulţi funcţionari, plătiţi cu aceeaşi bani, dublu cheltuială, să aibă acelaşi efect, pe aceeaşi activitate. Şi atunci, nu vrea nimeni să-i dea afară pe unii, dimpotrivă, vrem să-i reorientăm spre zone în care Jandarmeria sau ministerul are mare nevoie. Şi atunci, o eficientizare de acest gen în minister o impune realitatea din teren”.
 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Raed Arafat,   Ministerul de Interne ,   Jandarmerie
 
Loading...