Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vela: Vom introduce în formularele înmânate la frontieră prevederi din Codul penal. Cei care mint trebuie să ştie la ce să se aştepte

Vela: Vom introduce în formularele înmânate la frontieră prevederi din Codul penal. Cei care mint trebuie să ştie la ce să se aştepte

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Feb 2020, 08:38
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că formularele ce vor fi înmânate la frontieră celor care revin în țară vor conține și prevederi din Codul penal privind declaraţiile false, astfel încât oamenii să aibă un stimulent în plus să scrie adevărul. Cei care fac declaraţii false trebuie să ştie la ce să se aştepte, a punctat Vela.

„În toate formularele, începând de mâine, vom introduce şi rubrica cu prevederile din Codul penal pentru cei care fac declaraţii false, îşi asumă acest risc şi trebuie să ştie la ce să se aştepte. După cazul de la Suceava şi cel din Sadova, vom lua această măsură şi vă garantez că vom aplica legea. Cei care se joacă cu sănătatea publică vor suporta rigorile legii”, a declarat Marcel Vela.

El a făcut apel la persoanele care vor reveni din Italia şi China să completeze corect formularele și să respecte cu strictețe recomandările medicilor: „Dacă nu sunt corecţi, dacă nu sunt sinceri în completarea acestor formulare, trebuie să realizeze că îşi fac rău lor şi familiilor lor”.

Totodată, el le-a cerut românilor din Italia să nu aglomereze intrările în România, „pentru că autorităţile italiene au luat măsuri corecte, rapide şi eficiente. Nu trebuie să facă gesturi care ar putea chiar să le pericliteze propria sănătate”.
 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   China,   Italia