Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Vela: Îi asigur pe toți cetățenii că atât alegerile locale, cât și cele parlamentare se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine față de toate partidele politice

Marcel Vela: Îi asigur pe toți cetățenii că atât alegerile locale, cât și cele parlamentare se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine față de toate partidele politice

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Sep 2020, 23:05
Marcel Vela: Îi asigur pe toți cetățenii că atât alegerile locale, cât și cele parlamentare se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine față de toate partidele politice Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, îi asigură „pe toți cetățenii României că atât alegerile locale, cât și cele parlamentare se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine față de toate partidele politice”.

„În ședința de Guvern de aseară au fost aprobate, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne și Autorității Electorale Permanente, primele acte normative referitoare la desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, și anume hotărârea de guvern privind stabilirea datei alegerilor, cât și cea pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale. Astfel, a fost stabilită data alegerilor parlamentare pentru ziua de 6 decembrie 2020”, a amintit demnitarul, vineri.

El a explicat că „acesta este doar primul pachet legislativ care va oferi tuturor instituțiilor cu atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor cadrul legal pentru ca toate operațiunile necesare să se desfășoare eficient și transparent, chiar și în această perioadă încărcată și plină de provocări”.

„În următoarea ședință a Executivului vom supune aprobării și proiectul privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor, plus cel cu propunerea cheltuielilor pentru pregătirea si desfășurarea procesului electoral”, a precizat ministrul Marcel Vela.

 

În ședința de Guvern de aseară au fost aprobate, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne și Autorității Electorale...

Publicată de Marcel Vela pe Vineri, 4 septembrie 2020


Guvernul a programat alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie


 

În ședința de joi de la Palatul Victoria, Guvernul Orban a stabilit ziua de 6 decembrie ca dată de desfășurare a alegerilor parlamentare. În fixarea datei, explica premierul, trebuie ținut cont de „prevederile constituționale care pe de o parte spun când se încheie mandatul actualului Parlament, și anume pe data de 21 decembrie. De asemenea, trebuie să ținem cont în stabilirea datei de prevederea constituțională, prin care Președintele trebuie să convoace Parlamentul nou-ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi constituționale și legale, rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie. Ca atare, proiectul de Hotărâre de Guvern pe care îl va introduce pe ordinea de zi domnul ministru Vela este primul proiect de Hotărâre de Guvern privitor la stabilirea datei de 6 decembrie ca dată a alegerilor parlamentare”.

„Alte două hotărâri de guvern importante în ceea ce priveşte calendarul alegerilor pentru perioada următoare, aşa cum premierul ne-a anunţat în deschiderea şedinţei de guvern - au fost propuse hotărârile de guvern iniţiate de Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, respectiv data de 6 decembrie 2020", declara Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, citat de Agerpres.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   alegeri locale 2020,   alegeri parlamentare