Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Vela: În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI, s-au infectat 124 de colegi / Vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă (VIDEO)

Marcel Vela: În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI, s-au infectat 124 de colegi / Vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Oct 2020, 16:05
Marcel Vela: În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI, s-au infectat 124 de colegi / Vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă (VIDEO) foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, marți, că va fi creat un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor să fie realizată o bancă de plasmă „necesară tuturor compatrioților”. Totodată, Marcel Vela a precizat că 124 de angajați ai MAI s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. „De la începutul pandemiei am înregistrat 4.117 cazuri de infecții și nouă cazuri de decese”, a mai spus demnitarul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Marcel Vela: În lupta cu acest virus este nevoie de noi toți, de toate resursele și de toate mijloacele disponibile

 

„În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI, s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei am înregistrat 4.117 cazuri de infecții și nouă cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar și un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza și a găsi cât mai multe soluții pentru a ne salva semenii. După campania de promovare prin mesaje de interes public inițiate de către Ministerul Afacerilor Interne pentru a se dona plasmă, în această a doua etapă venim în fața dumneavoastră și vă anunțăm că vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor, în pasul numărul 3, să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților”, a declarat ministrul Marcel Vela, într-o conferință de presă desfășurată marți.

De asemenea, el a precizat că, „pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI, va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă”.

Îi am alături de mine pe doamna comisar-șef de poliție medic Alida Moise, directorul Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului Afacerilor Interne, și pe domnul chestor de poliție medic Dinu Dragomir, directorul Direcției medicale. Le mulțumesc pentru prezență și, mai ales, pentru tot ceea ce au făcut în aceste luni pentru pacienții lor și pentru bolnavii de COVID-19. Au pus pe primul loc pacienții și și-au lăsat pe locul doi familia și chiar propria sănătate. Așa cum vă amintiți, amândoi s-au infectat cu noul coronavirus și l-au învins – doamna doctor chiar după o luptă extrem de grea, în care era să o pierdem. Imediat după ce s-au însănătoșit, amândoi au revenit pe baricade pentru că în lupta cu acest virus este nevoie de noi toți, de toate resursele și de toate mijloacele disponibile. Astăzi, vă anunțăm că pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară, având în vedere posibilitățile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață. Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie, fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă convalescentă, așa cum am făcut recent prin campania Donează plasmă pentru ca alții să trăiască”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 4.724 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la debutul pandemiei a urcat la 217.216. Potrivit autorităților, 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela