Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Vela, la raportul de activitate a MAI: „Toleranță zero față de infracționalitate”. Bogdan Despescu: „Ofensivă împotriva infractorilor de orice fel” (VIDEO)

Marcel Vela, la raportul de activitate a MAI: „Toleranță zero față de infracționalitate”. Bogdan Despescu: „Ofensivă împotriva infractorilor de orice fel” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 31 Iul 2020, 13:16
Marcel Vela, la raportul de activitate a MAI: „Toleranță zero față de infracționalitate”. Bogdan Despescu: „Ofensivă împotriva infractorilor de orice fel” (VIDEO) foto: Pixabay Politică

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, susține o declarație de presă cu ocazia prezentării raportului de activitate a MAI pe primul semestru din 2020. În acest context, demnitarul a reiterat că autoritățile manifestă „toleranță zero pentru infracționalitate”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Marcel Vela și Bogdan Despescu, la raportul de activitate a MAI


 

„Am venit să vă prezentăm acțiunile MAI în zona combaterii infracționalității. Așa cum știți, pe lângă activitatea pe care o desfășurăm în combaterea epidemiei, MAI, Poliția Română, Poliția  de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acțiuni Speciale suntem implicați și în combaterea infracționalității. (...) Toleranță zero față de infracționalitate”, a declarat Marcel Vela.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu a subliniat că „singura misiune” a reprezentanților MAI este „siguranța comunității în care trăim”.

„Siguranța oamenilor reprezintă obiectivul nostru și de aceea vă asigur că avem toleranță zero față de cei care nu respectă legea, indiferent de calitatea acestora. Permiteți-mi ca înainte de a prezenta câteva repere ale activității desfășurate de structurile de ordine și siguranță publică ale MAI în lupta împotriva criminalității, să reamintesc cetățenilor că noi, reprezentanții MAI, avem o singură misiune, siguranța comunității în care trăim. Așa cum bine știți, MAI a declanșat ofensiva împotriva infractorilor de orice fel, iar asta o să vedeți și în datele pe care le voi prezenta. Pentru a vă face o imagine clară a activității noastre, aș vrea să vă menționez principalele rezultate obținute de MAI pe parcursul lunii iulie. Luna aceasta au fost destructurate 50 de grupări infracționale, din care 34 prin trimiterea în judecată a 95 de membri de către unitățile de parchet. Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au derulat 97 de acțiuni operative, au efectuat 480 de percheziții domiciliare, fiind cercetate 445 de persoane, 92 sub control judiciar și 149 au fost reținute sau arestate preventiv. O atenție deosebită acordăm prevenirii și combaterii traficului de persoane”, a declarat Bogdan Despescu.
 

Armament nou pentru polițiști. Ei vor fi dotați și cu mijloace de înregistrare audio-video


 

Pentru lupta împotriva criminalității, dotarea structurilor MAI este un factor extrem de important, iar Marcel Vela a anunțat recent că, în următoarele luni, toți polițiștii vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generație. Anterior, tot el anunța că polițiștii vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (...) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a afirmat Marcel Vela, miercuri, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în cazul poliţiştilor, unde a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta, potrivit Agerpres.
 

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Bogdan Despescu