Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vela, despre reorganizarea Internelor: Îmi asum, chiar dacă va deranja. Va presupune și reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari

Vela, despre reorganizarea Internelor: Îmi asum, chiar dacă va deranja. Va presupune și reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Ian 2020, 13:48
Politică

Marcel Vela a susținut că la nivelul Ministerului de Interne sunt analizate în aceste zile mai multe măsuri de reorganizare a activității din toate structurile militare sau civile. 

Managementul trebuie să fie guvernat de principiile eficienței și profesionalismului, iar resursele umane trebuie folosite cât mai eficient, a punctat ministrul. 

Vela a mai precizat că reorganizarea va avea loc după consultarea tuturor factorilor implicați.

„În aceste zile, la nivelul MAI se analizează și se dezbat măsuri de eficientizare sau de reorganizare a activității din toate structurile militare sau civile.

Așa cum am anunțat public, căutăm cele mai bune soluții pentru ca managementul din minister să fie guvernat de principiile eficienței și profesionalismului, astfel încât să le putem oferi cetățenilor un serviciu public performant, așa cum îl merită, iar încrederea în MAI să crească în următoarea perioadă de evaluare.

Desigur, vom lua aceste decizii în urma consultării cu toți factorii implicați, cu sindicatele reprezentative, cu comandanții și conducătorii tuturor structurilor, cât și cu specialiștii din minister, cu toți cei care cunosc problemele arzătoare ale sistemului și căile prin care le putem rezolva.

Totodată, se impune folosirea cât mai eficientă a resursele umane aflate la dispoziție, apropierea față de cetățeni și administrarea bugetului într-un mod transparent și util misiunii MAI.

De altfel, am cerut fiecărui inspectorat să realizeze o analiză a activității și să vină cu propuneri, astfel încât să avem pe masa discuțiilor cele mai bune soluții pentru a trece la un nou nivel de eficientizare și modernizare a MAI”, a scris Marcel Vela, pe Facebook.

Ministrul de Interne a mai scris că își asumă această reorganizare, chiar dacă ea va deranja anumite persoane.

Reorganizarea ministerului va însemna inclusiv reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari. Totuși, ea nu se va traduce prin disponibilizări.

„Sunt hotărât și îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unități sau reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, dar care pentru minister se vor traduce prin economii financiare importante pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea angajaților din operativ ori achiziționarea și modernizarea unor dotări.

Este foarte important ca angajații ministerului să înțeleagă că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări, nu înseamnă că unii dintre colegii lor vor pleca acasă, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un important deficit de personal în aproape toate structurile operative”, a continuat ministrul.

Vela a mai susținut că, pentru a reduce deficitul de personal, vor avea grijă să angajeze mai mulți oameni: „Acest lucru impune ca, în viitorul apropiat, să aducem în sistem mai mulți oameni și să organizăm o activitate cât mai eficientă pentru a combate rețelele de crimă organizată, pentru a ne proteja granițele, a interveni rapid în situații de urgență sau a apăra ordinea, liniștea, viața și integritatea românilor. Îmi doresc ca la finalul acestui proces, care poate fi și etapizat, să putem vorbi despre un Minister al Afacerilor Interne eficient, în care fiecare profesionist să fie la locul potrivit, un minister de elită, aflat în slujba românilor și aproape de fiecare compatriot”.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Ministerul de Interne
 
Loading...