Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marele campion Ivan Patzaichin, atacat de liderul USR Sulina pe tema desemnăriii guvernatorului Deltei Dunării: Este ”lupul paznic la oi”

Marele campion Ivan Patzaichin, atacat de liderul USR Sulina pe tema desemnăriii guvernatorului Deltei Dunării: Este ”lupul paznic la oi”

Un articol de: Ramona Zaharia - 18 Ian 2021, 10:22
Marele campion Ivan Patzaichin, atacat de liderul USR Sulina pe tema desemnăriii guvernatorului Deltei Dunării: Este ”lupul paznic la oi” Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Un lider USR din Sulina a lansat un atac dur la adresa marelui campion Ivan Patzaichin. Recent, fostul canoist român a fost invitat de reprezentanții coaliției guvernamentale să formeze un grup consultativ pentru Delta Dunării, grup din care să facă parte asociații și voci reprezentantive cu privire la situația Deltei, și care să se ocupe de creionarea mandatului viitorului guvernator al Deltei, precum și profilul acestuia. În acest context, președintele USR Sulina, Mirel Constantin, a susținut, într-un comentariu pe Facebook, că prezenţa lui Ivan Patzaichin în acest grup  echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Descris în presa locală drept ”un ilustru necunoscut”, Mirel Constantin a scris într-un comentariu la o postare de pe pagina de Facebook a liderului PLUS, Dacian Cioloș, că ”Ivan Patzaichin membru în comisia de desemnare a guvernatorului ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – n.r.) este sinonim cu lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin preciza, atunci când a fost invitat să facă parte din comisia amintită, că el va avea rolul unui „liant care să ajute dialogul” între cei interesați de soarta Deltei Dunării.

„Deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natură și cultura locului, de valorificarea cu măsură a potențialului său economic și, mai ales, de opiniile locuitorilor și ale specialiștilor.
Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului ARBDD au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă.
Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei.
Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul.
Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung.
Voi face tot ce pot ca să găsim, împreună, la vedere, o echipă competentă și inimoasă care să își asume această sarcină, pentru că Delta este o comoară unică pe Pământ”, spunea Ivan Patzaichin, potrivit tulceanoastra.ro.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ivan Patzaichin,   Delta Dunarii