Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marga: USL ar fi trebuit să explice mai bine în afară „reconfigurarea” politică din România

Marga: USL ar fi trebuit să explice mai bine în afară „reconfigurarea” politică din România

Un articol de: - 14 Iul 2012, 18:49
Marga: USL ar fi trebuit să explice mai bine în afară „reconfigurarea” politică din România Foto: evz.ro Politică

Viteza cu care s-a desfășurat „reconfigurarea democratică” din România a uimit și a generat neînțelegeri, a afirmat sâmbătă Andrei Marga. Ministrul de Externe susține că USL ar fi trebuit să explice mai bine autorităților internaționale ceea ce s-a petrecut în ţară în ultimele săptămâni.

Marga a declarat că procesul de „reconfigurare" s-a realizat fără încălcarea legii, ministrul precizând că preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat pentru că „lucrurile nu mai mergeau”.

n România a avut loc un proces de reconfigurare democratică a spectrului politic. Această reconfigurare a avut ca paşi alegerea de către noua majoritate parlamentară a noilor lideri ai Senatului, ai Camerei. Apoi, sigur, pentru că nu mai mergeau lucrurile, pentru că sistemul administrativ se bloca, (n.r. a urmat) suspendarea preşedintelui", a explicat ministrul de Externe, potrivit Mediafax.

Marga a mai afirmat că pe traseu au existat şi alţi paşi, precizând că nu s-au putut indica încălcări ale reglementărilor juridice, ale Constituţiei, ale legilor sau ale procedurilor Parlamentului.

Sigur, viteza cu care s-a derulat reconfigurarea democratică din România în aceste săptămâni a uimit şi de aici este o sursă de neînţelegeri. Sursa de neînţelegeri ţine şi de anumite particularităţi ale României, ale Constituţiei , care este printre constituţiile din Europa care prevăd un mecanism de suspendare şi chiar de demitere a unui preşedinte", a mai declarat ministrul de Externe.

Andrei Marga a recunoscut că USL ar fi trebuit să explice mai bine în afară ceea ce s-a întâmplat în țară, pentru a risipi neînţelegerile.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul de Externe,   Andrei Marga