Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Maria Grapini a vorbit despre Dan Voiculescu în Parlamentul European: „Trag un semnal de alarmă cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea”

Maria Grapini a vorbit despre Dan Voiculescu în Parlamentul European: „Trag un semnal de alarmă cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea”

Un articol de: B1 TV - 25 Noi 2014, 18:40
Maria Grapini a vorbit despre Dan Voiculescu în Parlamentul European: „Trag un semnal de alarmă cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea” Politică

Europarlamentarul PC Maria Grapini a ţinut un discurs în Parlamentul European, în care a prezentat situaţia lui Dan Voiculescu. Grapini a declarat în faţa colegilor săi eurodeputaţi că decizia în cazul lui Dan Voiculescu este o ameninţare la adresa libertăţii presei. În opinia acesteia, condamnarea s-a făcut în baza unui proces incorect, accelerat din cauza dezvăluirilor făcute de Antena 3 despre ilegalităţile lui Mircea Băsescu. Aşa a considerat de altfel să îşi justifice veniturile din Parlamentul European. Maria Grapini are un salariu de 15.000 de euro la Bruxelles, dar până acum nu s-a distins acolo prin vreo iniţiativă legislativă.

„Doresc să trag un semnal de alarmă privind suspiciunile solide bazate pe fapte cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea. După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrări prin care fratele preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de şase ani pe rolul instanţelor, a fost repus şi judecat în cinci zile”, a afirmat Grapini, în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European.

În timp ce alţi colegi erau preocupaţi de sosirea Papei la Strasbourg, eurodeputatul din România a atacat deciziile justiţiei în cazul condamnării lui Dan Voiculescu.

„Termenele nerezonabile de doar o zi în timpul vacanţei judecătoreşti, neadmiterea celor 124 de excepţii ridicate de avocaţi, neadmiterea expertizei neutre aşa cum solicita Curtea Constituţională, a dus la condamnarea a 12 oameni. Iar omul politic Dan Voiculescu, fondator al trustului de presă care a relatat ştirea, a primit pedeapsa maximă. În final, s-a procedat la conficarea extinsă aplicată terţilor”, a mai spus europarlamentarul.

Aceasta nu este prima declaraţie pe care Maria Grapini o face cu privire la procesul în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Imediat după ce fondatorul Partidului Conservator a fost condamnat, ea a spus că se va duce cu jenă în Parlamentul European. Dar pe ce sumă este jena ei. Un europarlamentar primeste un salariu de 6.200 de euro pe lună, la care se adaugă circa 9120 euro diurna in 30de zile. În total, peste 15.000 de euro.

Maria Grapini a vorbit despre Voiculescu în Parlamentul European


Citeşte mai multe despre:   maria grapini,   Dan Voiculescu,   Parlamentul European,   sentinţă