Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Maria Grapini, apostrofată în Comisia pentru Roșia Montană pentru că nu cunoaște legea: ”Actuala variantă a proiectului nu este votabilă”

Maria Grapini, apostrofată în Comisia pentru Roșia Montană pentru că nu cunoaște legea: ”Actuala variantă a proiectului nu este votabilă”

Un articol de: - 07 Oct 2013, 12:28
Maria Grapini, apostrofată în Comisia pentru Roșia Montană pentru că nu cunoaște legea: ”Actuala variantă a proiectului nu este votabilă” Politică

Ministrul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, luni, că actuala variantă a proiectului privind exploatarea minieră de la Roșia Montană nu este ”votabilă”, în cadrul audierilor din cadrul Comisiei speciale pentru Roșia Montană

"M-am exprimat public că această variantă, care este venită acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabilă, cel puţin din punct de vedere al eficienţei economice şi al avantajului statului român. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe şi specialiştii trebuie să îşi spună punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care să ne facă o documentare corectă până la vot. (...) Atât timp cât s-a tras concluzia că sunt primul ministru care a venit şi a spus în mod tranşant că nu susţine actuala lege şi am motivat de ce, că nu avem câştigul suficient economic, nu mă iau de impactul de mediu, vorbim economic", a spus Grapini, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului care analizează exploatarea minieră.

De asemenea, Ministrul Maria Grapini a fost apostrofată de senatorul Toni Greblă, care i-a spus acesteia că a venit doar cu un sondaj de opinie făcut în colegiul său din Timiș, în loc să prezinte date concrete. Greblă i-a precizat că ar fi putut aduce în discuție lucruri mai importante, ce merită discutate din poziția de ministru.

De asemenea, președintele comisiei Darius Vâlcov a spus că nu este convins de cât de bine cunoaștere legea ministrul Maria Grapini.

”Cred că putem obține pe o exploatare a unor resurse atât de importante indicatori economici sua mai bine spus bani mai mulți, în condiții de exploatare de siguranță. Acordul a fost croit prost, Guvernul a încercat să renegocieze anumiți indicatori, atât a putut obține. Cred că trimiterea în Parlament a avut ca scop să se vadă dacă se poate corecta acest draft de lege. Participațiunea statului și acea redevență să fie mult mai mare vizavi de potențialul rezultatului exploatării, a aurului care se poate obține de acolo. Mă refer și la redevență și la participarea statului, pentru că din asemenea resurse, speciale și limitate, cred că putem să obținem mai mult. Pe aceste resurse consider că și redevența și participaciunea statului trebuie să fie mai mari”, a explicat ministrul la ieșirea de la audieri.

Grapini, apostrofata in Comisia pentru Rosia Montana
Embed:

Citeşte mai multe despre:   maria grapini,   critici,   Toni Grebla