Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Baronul Marian Oprișan, supărat că trebuie să își publice declarația de avere: Poate cineva are două tablouaşe? E frumos să-i dea cineva în cap când află că are Rembrandturi?

Baronul Marian Oprișan, supărat că trebuie să își publice declarația de avere: Poate cineva are două tablouaşe? E frumos să-i dea cineva în cap când află că are Rembrandturi?

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Iun 2019, 20:33
Baronul Marian Oprișan, supărat că trebuie să își publice declarația de avere: Poate cineva are două tablouaşe? E frumos să-i dea cineva în cap când află că are Rembrandturi? Foto: facebook.com/pg/marian.oprisan.psd.vrancea Politică

Baronul PSD de Vrancea Marian Oprișan a criticat Agenția Națională de Integritate pentru că a introdus ca practică publicarea declarațiilor de avere, susținând că e "exagerat" ca orice persoană să poată să vadă declarațiile de avere ale oficialilor statului.

„Practica occidentală e următoarea: îţi depui declaraţia de avere, dar ea nu e în văzul lumii. Discutăm în termeni realişti. Nu e cazul meu, dar poate are cineva două tablouaşe, nu ştiu care, şi vrem să-l facem guvernatorul Băncii Naţionale sau prim-ministru, ceva. E frumos să-i dea cineva în cap că află că are două Rembrandturi?”, a declarat Oprișan pentru Libertatea, referitor la anonimizarea declaraţiei de avere.  

Vicepreședintele PSD a susținut că doar în România ești obligat să îți faci publică declarația de avere.

"Uitaţi-vă la practica ţărilor civilizate. Singura ţară în care suntem de factura asta, în acest moment, cu Agenţie Naţională de Integritate în acest mod, este România. Este exagerat“, a precizat Oprişan.  

Aceste declaraţii vin în contextul în care averea lui Oprişan este verificată de ANI după achiziţia unui bolid Ford Shelby de 120.000 de euro despre care acesta susţine că i-a fost cumpărat de mama sa. 

Citeşte mai multe despre:   Marian Oprisan,   PSD,   Vrancea