Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după Simfonia lalelelor: Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului

Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după Simfonia lalelelor: Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului

Un articol de: - 22 Apr 2018, 12:31
Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după Simfonia lalelelor: Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului Foto: Captură Youtube / Recorder Politică

Scandalul provocat vineri la "Simfonia Lalelelor", când numeroşi copii au fost puşi să defileze, la Piteşti, în costume în culorile steagului României şi să pregătească diverse activităţi în faţa premierului Viorica Vasilica Dăncilă, vicepremierului Grațiela Gavrilescu și ministrului de Interne Carmen Dan, într-o manieră care aminteşte de propaganda neruşinată din anii comunismului, stârneşte reacţii tot mai dure.

Deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL, solicită noi prevederi legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, denunţând "spectacolul grotesc care anunță renașterea comunismului".

"'Simfonia lalelelor' din Piteşti, parada prin care profesorii au ajuns să se pună la dispoziţia politicienilor, obligând-şi elevii să joace un spectacol ce seamănă foarte mult cu manifestările dedicate pe vremuri dictatorilor ceauşeşti, nu este o întâmplare, ci este o nouă manifestare prin care se anunţă renaşterea comunismului. Trendul este deja vizibil. Naţionalizare fondurilor de pensii, editura unică, pervertirea menirii dascălilor, toate sunt tresăriri ale răposatului comunism, care trage să reînvie sub grija conducerii măreţului partid PSDragnea.
Astăzi, când avem drepturi cetăţeneşti garantate şi control al politicului prin mecanisme civice şi instituţii imparţiale, astfel de spectacole, în care elevii ajung să stea în cap, la propriu şi la figurat, în faţa politicienilor pesedişti, trebuie taxate. Cel mai important rol îl au părinţii copiilor care au fost purtaţi pe bulevardele Piteştiului spre "gloria" doamnelor politiciene venite de la Bucureşti şi a domnilor politicieni locali de la PSD. Ei sunt primii care ar trebui să se revolte faţă de practicile Inspectoratului Şcolar şi ale conducerilor şcolilor în care învaţă copiii aduşi la "defilările" simfonice ale lalelelor de la Piteşti.
Probabil că mulţi dintre părinţii acestor copii au tăcut din teamă atunci când copiii lor au fost obligaţi să se dea în spectacol înaintea politicienilor pesedişti, nu au avut curajul şi nu s-au exprimat public împotriva folosirii copiilor în scopuri politice. Poate că e de înţeles, nu vor să-şi expună copiii unor repercusiuni nedorite, dar tăcerea profesorilor, cei care îşi expun profesia unei degradări morale şi civice acceptând să tacă în faţa abuzului politic, este cea mai gravă formă de corupţie simbolică pe care PSD o impune în şcoala românească.
Consider că este necesar un control mult mai strict al modului în care şcolile şi profesorii ajung să ne implice copiii în acţiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Piteşti. În calitate de coordonator al Comisiei de Educaţie a PNL, voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor Partidului Naţional Liberal în identificarea celor mai potrivite modificări legislative, astfel încât măcar copiii noştri să scape de blestemul comunismului, care, culmea, dă semne de viaţă ori de câte ori Partidul Social Democrat acaparează puterea", a transmis Marilen Gabriel Pirtea, prin intermediul unui comunicat de presă.