Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bodea (PNL): Primăria Iaşi a pierdut în instanță sistemul de termoficare al oraşului/ Chirica: Vedeţi-vă de sărbători, noi ne facem treaba. În loc să avem o stare pozitivă de Moş Nicolae, trebuie să dăm explicaţii

Bodea (PNL): Primăria Iaşi a pierdut în instanță sistemul de termoficare al oraşului/ Chirica: Vedeţi-vă de sărbători, noi ne facem treaba. În loc să avem o stare pozitivă de Moş Nicolae, trebuie să dăm explicaţii

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Dec 2019, 18:43
Bodea (PNL): Primăria Iaşi a pierdut în instanță sistemul de termoficare al oraşului/ Chirica: Vedeţi-vă de sărbători, noi ne facem treaba. În loc să avem o stare pozitivă de Moş Nicolae, trebuie să dăm explicaţii Foto: Facebook/ Mihai Chirica Politică

Deputatul Marius Bodea, liderul PNL Iași, a declarat că Primăria a pierdut definitiv, la Curtea Supremă, proprietatea asupra centralelor electrice de termoficare ale oraşului, prin urmare Iașiul va rămâne fără termoficare. În replică, primarul Mihai Chirica a susținut că nu e cazul „să panicăm lumea” și că locuitorii ar trebui să-și vadă de sărbători, că are grijă administrația.

„Administraţia PSD a ultimilor 15 ani, ai cărei lideri au fost domnii Nichita şi Chirica, a lăsat Iaşiul fără termoficare. Oraşul a pierdut definitiv proprietatea centralelor electrice de termoficare, adică CET1 şi CET2. Este finalul unui litigiu care a fost ascuns de ochii ieşenilor. Înalta Curte a decis definitiv, fără nicio altă cale de atac, că Iaşiul nu mai are centrale de termoficare şi nici reţea de distribuţie. Ele aparţin lichidatorului judiciar care trebuie să le valorifice pe piaţă pentru a plăti creditorii“, a declarat deputatul liberal Marius Bodea, citat de News.ro.

Deputatul a atras atenţia că 25.000 de apartamente, zeci de instituţii publice, şcoli şi spitale nu mai au, din acest moment, furnizor de termoficare: „Bine că ieşenii sunt protejaţi de o lege care interzice executări ale furnizorilor de agent termic în perioada sezonului rece. Am informat inclusiv Guvernul şi voi ţine permanent legătura cu Executivul pentru a mă asigura că niciun ieşean nu se va spăla la lighean, că nicio şcoală şi niciun spital nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură în plină iarnă”.

În replică, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat că nu este cazul „să panicăm lumea”: „Iaşiul are şi va avea în continuare sistem de termoficare. Nu suntem în situaţia Bucureştiului. Nu mor caii când vor câinii şi nu cedăm presiunilor. CET a falimentat în 2012. S-au acumulat datorii prin greşeli guvernamentale şi locale, iar timp de un an agentul termic a fost furnizat prin Direcţia Tehnică a Primăriei. Falimentul CET a fost cerut de ANAF şi de alţi creditori. Nu trebuie să panicăm pe nimeni. Dacă e o problemă, o spun eu, nu alţii. Vedeţi-vă de viaţă şi de sărbători, noi ne facem treaba. În loc să avem o stare pozitivă de Moş Nicolae, trebuie să dăm explicaţii”.

Primarul Iaşiului a precizat că între Primărie şi CET sunt pe rol mai multe procese, iar ieşenii nu vor avea de suferit, notează News.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi,   Mihai Chirica,   Marius Bodea