Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marius Bodea, șeful organizației municipale Iași, își dă demisia din PNL, după cooptarea lui Mihai Chirica: „Nu mă voi înscrie în nici un alt partid”

Marius Bodea, șeful organizației municipale Iași, își dă demisia din PNL, după cooptarea lui Mihai Chirica: „Nu mă voi înscrie în nici un alt partid”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Mar 2020, 20:41
Marius Bodea, șeful organizației municipale Iași, își dă demisia din PNL, după cooptarea lui Mihai Chirica: „Nu mă voi înscrie în nici un alt partid” Politică

Deputatul Marius Bodea a renunțat la șefia organizației municipale Iași a PNL, după ce liberalii l-au cooptat pe primarul Mihai Chirica și au anunțat că îl susțin în cursa pentru un nou mandat. Odată cu acest anunț, el a precizat că nu se va „înscrie în nici un alt partid”.

„Un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica

Decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași din această seară este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă.

După ani de opoziție și revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populație, exponent al unui tip de politică desăvârșit pesedistă, fost vicepreședinte național al PSD, șef al filialei ieșene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iași a pozițiilor de Director Tehnic, Viceprimar și Primar, suntem puși în fața unei anomalii dezgustătoare de a-l susține, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat”, scrie Marius Bodea, sâmbătă seară, pe Facebook.

El susține că „această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea”.

„Nu voi pune semnul egal între liberalii din Iași, care sunt zeci de mii de oameni cu principii sănătoase, și un grupuscul de la conducerea filialei PNL Iași, care a pus la cale o asemenea anomalie. Nici măcar nu este vina domnului Chirica pentru că și-a dorit o asemenea „tichie“ în panoplie, cumpărând influența unui șef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe. Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziție în acești ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici și călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului”, a mai adăugat acesta.

Marius Bodea mai spune că „aceeași vină o au și ceilalți parlamentari de Iași sau lideri ai partidelor de opoziție locală, care au lipsit cu desăvârșire în toți acești ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iașului, au lăsat întreaga luptă de opoziție pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorități a comunității noastre). Indirect l-au susținut în acești ani pe domnul Chirica, și de aceea astăzi nu pot fi credibili cu văicăreala aceasta electorală, descoperind subit că Mihai Chirica este corupt și distruge viitorul orașului nostru”. 

 

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a fost cooptat sâmbătă în Biroul Politic Județean PNL Iași, devenind membru al partidului, și îi va reprezenta pe liberali în cursa pentru un nou mandat la Primăria municipiului. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Mihai Chirica,   Marius Bodea,   PNL