Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un fost ministru în Guvernul Cioloş rupe rândurile: De ce România TREBUIE să-şi mute ambasada la Ierusalim

Un fost ministru în Guvernul Cioloş rupe rândurile: De ce România TREBUIE să-şi mute ambasada la Ierusalim

Un articol de: - 30 Apr 2018, 15:04
Un fost ministru în Guvernul Cioloş rupe rândurile: De ce România TREBUIE să-şi mute ambasada la Ierusalim Politică

Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Cioloş consideră că România ar trebui să recunoască Ierusalimul drept capitala Israelului, fiind unul dintre puţinii opozanţi PSD care nu atacă intenţia de mutare a ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

De asemenea, Bostan o critică şi pe Frederica Mogherini, comisarul european pentru Relaţii Externe, după ce aceasta ar fi dat asigurări că niciun stat UE nu-şi mută ambasada la Ierusalim.

„De cel puțin 3000 de ani poporul lui Israel are prezență acolo și capitală le-a fost Ierusalimul. Au pribegit mult timp în toată lumea dar au avut în inimă pământul lor făgăduit de Dumnezeu. Biblia este mai mult decât un argument. Este extraordinar cum aproape toți evreii din toată lumea țin legătura cu țara lor, cum Diaspora susține Israel. Palestina ca denumire este locul de unde vin evreii. Nu a existat vreun stat arab acolo. Așazisa identitate palestiniană statală de acum este o creație a propagandei sovietice. Oare Frederica Mogherini care după căderea regimurilor comuniste din 1988 activa într-o organizație comunistă nu este tributară tenebrelor sovietice? După pozițiile exprimate, trecutul ei și relatări ale unor prieteni din Italia, mult mai informați decât mine, nu pot avea încredere în Mogherini. Israelul este singurul stat din lume căruia nu i s-a permis să-și decidă singur capitala. Văd că se invocă relațiile noastre cu lumea arabă ca argument la mutarea ambasadei. Care relații? Cele prin care un “ambasador palestinian” ne amenință și noi nu protestăm? Economic sunt aproape zero. Interesul național al României tehnologic, militar, cultural este evident în relație cu USA și Israel. Este și moral și pragmatic. De Ierusalim, de pământul sfânt este legată credința, istoria, prezentul și viitorul nostru. Cred că ar trebui să atragem atenția tuturor aliaților europeni că civilizația și cultura noastră vine din creștinarea Europei și îndepărtarea de aceste rădăcini nu este normală. Europa este o uniune a națiunilor și a libertății nu un spațiu unde niște sforari numiți indirect fac jocurile. PS Dacă Liviu Dragnea bea apă nu înseamnă că toţi cei care sunt contra nu trebuie să bea. Văd ca mulți oameni care păreau inteligenţi renunţă la anumite teme numai pentru că le-a preluat Baronul de Teleorman", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Marius Bostan,   Frederica Mogherini,   Liviu Dragnea,   Ierusalim