Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii confirmă puhoiul de 'pomeni electorale': Vineri va fi aprobată creşterea salariului minim. Budăi anunţă triumfalist şi plata la timp a pensiilor

Ministrul Muncii confirmă puhoiul de 'pomeni electorale': Vineri va fi aprobată creşterea salariului minim. Budăi anunţă triumfalist şi plata la timp a pensiilor

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 11:32
Ministrul Muncii confirmă puhoiul de 'pomeni electorale': Vineri va fi aprobată creşterea salariului minim. Budăi anunţă triumfalist şi plata la timp a pensiilor Politică

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că vineri va fi discutată şi aprobată în şedinţa de Guvern creşterea  salariului minim care va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 ianuarie. 

„Salariul minim pe economie, vom mai avea astăzi o discuţie şi pe parcursul vizitei la Bruxelles unde preluăm Preşedinţia Consiliului UE şi va fi dezbătut şi aprobat vineri în şedinţa de Guvern şi atunci vom avea forma finală. Ce pot eu să anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat luni Marius Budăi, potrivit news.ro.

Guvernul a anunţat că de la 1 ianuarie salariul minim pe economie ar urma să ajungă la 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare la 2.350 de lei.

Ministrul Muncii a susţinut, de asemenea, întrebat despre plata pensiilor, că nu sunt probleme în privinţa asigurării plăţii acestora.

„Condamn acele declaraţii că nu sunt bani de pensii. Acele declaraţii au fost şi pe parcursul anului 2017 şi pe parcursul acestui an. Atunci când un părinte, un bunic se uită la televizor şi vede o autoritate a statului, fie că-i parlamentar, fie că-i director, fie că-i membru din conducerea unui partid politic, îl ia ca pe o autoritate. În momentul ăsta, el spune 'Dacă autoritatea îmi spune că eu nu voi avea bani de pensii...'. Atunci, în sufletul omului se creează o panică, o nelinişte. De-aia eu condamn atât de tare şi de aia eu susţin că atât cât PSD va fi la guvernare, niciodată nu vor scădea pensiile şi le vom plăti la timp”, a mai spus Budăi.


 

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai