Ce se întâmplă cu PENSIIILE și SALARIILE? Ministrul Muncii, declarație de ULTIMĂ ORĂ! MĂSURĂ pe care o va lua Guvernul Dăncilă vizează MILIOANE de români

Ce se întâmplă cu PENSIIILE și SALARIILE? Ministrul Muncii, declarație de ULTIMĂ ORĂ! MĂSURĂ pe care o va lua Guvernul Dăncilă vizează MILIOANE de români
Foto: Captură B1 TV

Marius Budăi, încă ministru al Muncii, a declarat că sunt false informațiile potrivit cărora ar exista o gaură în buget. El a dat asigurări, din nou, că există bani pentru plata pensiilor și a salariilor.

„Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget. Deci, informaţia cu gaura în buget nu e reală. De altfel, o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum „greaua moştenire” va fi gestionată de Guvernul Ludovic Orban. Pe lângă toate lozincile politice, vă spun cu simţ de responsabilitate că nu o să facem cum au făcut colegii din Opoziţie care, din februarie 2017, practic, lunar, au strigat sus şi tare şi chiar de la cea mai înaltă tribună a statului, de la Cotroceni, că nu mai sunt bani de salarii de pensii. Salariile şi pensiile au fost plătite, vor fi plătite, au fost majorate, vor fi majorate dacă domnii din Opoziţie vor dori. Noi, ceea ce am spus am făcut şi avem şi cifre pe care o să le punem pe masă fără niciun fel de emoţie. Bineînţeles că nu am fost guvernul perfect, nu cred că există guvernul perfect, dar am fost un Guvern asumat, care a pus pe primul loc cetăţeanul”, a declarat Marius Budăi, citat de Agerpres.

Ministrul demis al Muncii a mai afirmat că în „niciun buget din lume nu se discută în termeni de gaură la bugetul de pensii”: „E o diferenţă între încasările pe strict bugetul asigurărilor sociale, dar toate vin cu contribuţii din bugetul de stat şi completează mai ales pentru faptul că de foarte mulţi ani în urmă sunt pensii care sunt pensia minimă socială, care se plăteşte din bugetul de stat”

Urmăriți B1TV.ro și pe