Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii: Vom aplica în termenul cel mai scurt decizia CCR referitoare la Legea pensiilor (VIDEO)

Ministrul Muncii: Vom aplica în termenul cel mai scurt decizia CCR referitoare la Legea pensiilor (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 19:09
Ministrul Muncii: Vom aplica în termenul cel mai scurt decizia CCR referitoare la Legea pensiilor (VIDEO) Foto: Captură B1 TV Politică

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că deciziile Curții Constituționale referitoare la Legea pensiilor vor fi puse în aplicare în cel mai scurt timp. 

"Acum s-a publicat motivarea. Am citit-o şi eu rapid. Noi respectăm deciziile Curţii Constituţionale şi în termenul cel mai scurt vom pune în aplicare. Procedura în care va trece prin Parlament se va stabili în Biroul permanent al Camerei sau în Biroul reunit. Am discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu siguranţă vom pune în aplicare această decizie a Curţii Constituţionale care, de fapt, nu spune că toată legea este neconstituţională. Din cele 183 - 184 de articole la 3 alineate s-au solicitat nişte clarificări şi cu siguranţă le vom pune în aplicare", a declarat Marius Budăi.

CCR a motivat decizia prin care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor prin faptul că legiuitorul trebuia să fie mai riguros atunci când a stabilit cine sunt contribuabilii la sistemul public de pensii şi cine plăteşte contribuţia de asigurări sociale.

Judecătorii constituționali au mai atras atenţia că "numărul destinatarilor legii este foarte mare, privind pe fiecare angajat şi angajatorul acestuia, iar calitatea destinatarilor legii variază, astfel încât şi gradul lor de înţelegere a prevederilor acesteia este diferit".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai,   CCR