Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marius Budăi: PSD va depune în Parlament proiect de lege prin care TVA la lemnele de foc să fie redus de la 19% la 9%

Marius Budăi: PSD va depune în Parlament proiect de lege prin care TVA la lemnele de foc să fie redus de la 19% la 9%

Un articol de: Raluca Tindeche - 18 Mai 2021, 16:41
Marius Budăi: PSD va depune în Parlament proiect de lege prin care TVA la lemnele de foc să fie redus de la 19% la 9% foto: Facebook Politică

Deputatul PSD Marius Budăi a anunţat că PSD va depune în Parlament un proiect de lege prin care TVA la lemnele de foc să fie redus de la 19% la 9%.

„În expunerea de motive iniţială, erau cuprinse un număr de 427.000 de persoane, cu un buget de circa 420 de milioane. Ulterior, când legea a ajuns la Parlament, a ajuns cu acelaşi număr de persoane, dar cu un buget de 260 de milioane, un buget mult mai mic. Acea bătaie de joc de 10 - 20 de lei pe lună, în funcţie de tipul de tipul de combustibil cu care persoanele se încălzesc, este practic ridicolă.

Au scos oamenii şi au uitat să prevadă, pentru cei care se încălzesc cu lemne le-au dat un sprijin foarte mic. De aceea noi, PSD, vom depune în perioada următoare un proiect, cred că s-a şi depus ieri la Senat, cu reducerea TVA la lemnele pentru foc de la 19 la 9%”, a precizat Marius Budăi, într-o declaraţie de presă susţinută marţi la Parlament, potrivit News.ro. 

El a mai spus că este foarte prost scrisă legea consumatorului vulnerabilă astfel încât este inaplicabilă, iar sprijinul pe care îl prevede actul normativ este foarte mic şi intră în vigoare de abia de la 1 septembrie 2022.

„Dar în următoarea iarnă ce fac cetăţenii români, cei care nu vor primi niciun sprijin? Şi sunt milioane de oameni. Amintesc că 66% din populaţia României se încălzeşte cu lemn de foc”, a mai spus deputatul PSD.

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai