Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilităţi vor primi un voucher de 5.000 de euro pentru achiziţia de dispozitive asistive (VIDEO)

Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilităţi vor primi un voucher de 5.000 de euro pentru achiziţia de dispozitive asistive (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 21:03
Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilităţi vor primi un voucher de 5.000 de euro pentru achiziţia de dispozitive asistive (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Cinci mii de persoane cu dizabilităţi vor putea beneficia de un voucher de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

”Am depăşit perioada de elaborare a proiectului, iar acum suntem în etapa de dezvoltare a proiectului. Sunt deja semnate contractele, iar cadrul normativ este asigurat. Prin acest program, cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de informare şi consiliere din partea agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă pentru încurajarea ocupării vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher în cuantum de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării. De asemenea, circa 200 de angajatori vor primi subvenţie pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi", a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai anunţat că au fost semnate 44 de contracte pentru construirea unor locuinţe protejate și de zi în valoare de 55 de milioane de lei, destinate adulţilor cu dizabilităţi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai,   Guvern,   PSD