Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar: Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții. Nu putem da vina numai pe Guvern, cu toții trebuie să fim responsabili, dar ministerul trebuia să ia măsuri corelative (VIDEO)

Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar: Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții. Nu putem da vina numai pe Guvern, cu toții trebuie să fim responsabili, dar ministerul trebuia să ia măsuri corelative (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Sep 2020, 21:54
Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar: Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții. Nu putem da vina numai pe Guvern, cu toții trebuie să fim responsabili, dar ministerul trebuia să ia măsuri corelative (VIDEO) Politică

Deputatul Marius Pașcan, candidatul PMP la Primăria Târgu Mureș, a vorbit despre debutul noului an școlar și a explicat că „nu putem da vina doar pe Guvern sau să găsim o vină doar ministerului pentru ceea ce urmează”. Cu toate acestea, demnitarul este de părere că „în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online”. „Cu toții trebuie să fim responsabili – și eu sunt părinte, și chiar sunt responsabil pentru copilul meu”, a spus el, vineri seară, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar


 

Întrebat de Irina Petraru cum i se pare scenariul în care cursurile s-ar desfășura online în primele două săptămâni de la debutul noului an școlar, iar revenirea la clase s-ar face abia în octombrie, Marius Pașcan a răspuns: „E o propunere de lucru, care trebuie analizată la modul foarte serios. Noi nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație. Există pericolul pandemic în continuare. Eu cred că și această ipoteză de lucru, pe care a prezentat-o ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, privitoare la libertatea autorităților locale, a DSP-urilor, ISJ-urilor, adică a inspectoratelor școlare, și a consiliilor de administrație, din care fac parte și părinți, de a decide pentru fiecare unitate de învățământ care este cea mai corectă situație, cel mai corect scenariu, este absolut de analizat și de aplicat. Adică nu putem da vina doar pe Guvern sau să găsim o vină doar ministerului pentru ceea ce urmează. Cu toții trebuie să fim responsabili – și eu sunt părinte, și chiar sunt responsabil pentru copilul meu. Mă gândesc, dacă există un pericol la unitatea de învățământ respectivă, ce voi face în această situație. Pe de altă parte, sigur că avem și noi responsabilitatea de analizat, dacă copiii noștri sunt sănătoși, dacă trebuie trimiși sau nu la școală, dacă îi pun în pericol pe alți copii, și nu este tocmai simplu. Eu cred că trebuie să primeze aceste premise privitoare la respectarea regulilor de igienă, de asemenea a distanțării fizice, portul măștii la unitățile de învățământ, respectarea distanțărilor, evitarea aglomerărilor”.

Deputatul PMP a explicat că „toate sunt principii care trebuie să fie funcționale, dar în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online. Iată, încă nu avem aceste tablete, deși există legislația. Procedurile sunt greoaie. Nu avem măștile, date fiind aceste contestații, întârzierea livrării lor. Sunt proceduri care nu s-au derulat până la final. Sigur, toate lucrurile acestea trebuie să le avem în vedere și să căutăm soluții constructive pentru a nu-i pune în pericol în primul rând pe copii și pe profesori, cadrele didactice, evident. Trebuie să primeze această premisă a sănătății și ea trebuie pe primul plan pusă, și responsabilitatea, cum vă spuneam, a tuturor. Nu trebuie să căutăm vinovați, ci trebuie să găsim soluții. Eu din această perspectivă judec lucrurile și văd partea plină a paharului. Pe de altă parte”.
 

Ce a spus deputatul PMP despre ghidul promovat de Ministerul Educației


 

„Nu pot să nu constat că există o problemă în ce privește, de pildă, ghidul elaborat, promovat de Ministerul Educației. Un ghid elaborat de angajați care nu prea au legătură cu această zonă a epidemiologiei. Nu sunt medici. Trebuie să îi ascultăm și pe specialiști în această situație. Acel ghid, sigur, transferă oarecum niște responsabilități la nivelul autorităților locale, a profesorilor, a părinților, dar în același timp trebuie să indice și soluții, pentru că se anulează o șansă de a aborda unitar anul școlar – și această fragmentare, fiecare să facă cum dorește, sigur, poate fi o soluție momentană, temporară, dar nu este una pe termen lung”, a subliniat deputatul Marius Pașcan.

Citeşte mai multe despre:   Marius Pascan,   PMP