Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marius Pașcan (PMP): Guvernul Dăncilă nu pune accent pe construirea autostrăzilor din bani europeni, dar îi îndatorează pe români cu 4,7 milioane de lei în fiecare oră

Marius Pașcan (PMP): Guvernul Dăncilă nu pune accent pe construirea autostrăzilor din bani europeni, dar îi îndatorează pe români cu 4,7 milioane de lei în fiecare oră

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Iul 2019, 14:51
Politică

Marius Pașcan, deputat PMP, i-a cerut Vioricăi Dăncilă o explicație oficială pentru faptul că Guvernul nu accesează bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, deși țara noastră s-a împrumutat masiv în încercarea de a-și acoperi deficitul bugetar.

SUPER ECLIPSA! FENOMENUL APOCALIPTIC ANUNȚAT DE APOSTOLI! URGIA LOVEȘTE PESTE CÂTEVA ZILE (IMAGINI DE INFARCT)

„De ce nu accesați banii europeni pentru autostrăzi?! La Congresul PSD, din 29 iunie a.c., premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, nou aleasă președinte al PSD, a declarat următoarele: 

INCENDIAR! CE FAC OANA ROMAN ȘI SOȚUL EI CÂND NU-I VEDE NIMENI! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET

«În calitate de prim-ministru, mă angajez în fața dumneavoastră că vom face o autostradă cap coadă. Am demarat deja analiza pentru a vedea exact care este proiectul cel mai bine pliat pe așteptările românilor. Noi suntem pregătiți să finanțăm acest proiect de la bugetul de stat. Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere, nici din partea autorităților, nici din partea constructorilor...».

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Este lăudabil, doamnă prim-ministru, faptul că, în sfârșit, vă preocupă un important proiect de infrastructură, respectiv realizarea unei autostrăzi. Să știți însă că toate autostrăzile cuprinse în Master Planul General de Transport al României sunt „pliate” pe așteptările ajunse la exasperare ale românilor! De altfel, chiar ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, anunța bombastic și fantastic la începutul acestui an, la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, că în acest an vor putea fi dați în trafic 180 de kilometri de autostrăzi”, a scris Marius Pașcan, pe pagina sa de Facebook.

Totuși, demnitarul subliniază că, deși s-a trecut de jumătatea anului, încă nu s-a întâmplat „nimic deosebit” în această privință.

„Am trecut de jumătatea anului curent și încă nu s-a întâmplat nimic deosebit în această privință! Mă întreb însă și vă întreb de ce este necesară finanțarea unui astfel de proiect de la bugetul de stat, când chiar fostul comisar european pentru politică regională, Corina Crețu, declara că «Romania a pierdut între 1,8 si 2 miliarde de euro din fondurile totale alocate, în valoare de 19,5 miliarde de euro, într-un domeniu sensibil pentru țara noastră, cel al infrastructurii de transport». 

Mai mult, comisarul european a susținut că avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, însă nu au fost depuse proiecte. Chiar pentru Autostrada „Unirii” Târgu Mureș – Iași, pentru care am inițiat și a fost adoptată de Parlament o lege, comisarul a arătat că acest obiectiv reprezintă o prioritate a Comisiei Europene, fiind imperativ necesare proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales România și Republica Moldova, de Europa centrală și de est. 

Mai precis, ar exista și bani pentru studii de fezabilitate dar nu s-a depus niciun proiect și nicio solicitare în acest sens. Paradoxal, am văzut că Guvernul vrea să facă această autostradă prin Parteneriat Public-Privat sau din alocări de la bugetul de stat... De ce oare?!”, a mai scris Marius Pașcan.

Așadar, el subliniază că această situație se petrece în ciuda faptului că, pentru a-și acoperi deficitul bugetar, România s-a împrumutat masiv în acest an.

„Pentru a-și acoperi deficitul bugetar, România s-a împrumutat masiv în acest an, practic în fiecare oră guvernul i-a îndatorat pe români cu circa 4,7 milioane de lei. Vă întreb, consternat, doamnă prim-ministru și președinte al PSD, de ce nu puneți accent și nu prioritizați promovarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a țării noastre din bani europeni, prin fondurile în bună măsură nerambursabile?! 

Care este explicația oficială pentru acest dezinteres, rea-credință sau nepricepere și neputință? De ce se insistă alternativ pe realizarea unor autostrăzi prin Parteneriat Public-Privat, când o astfel de investiție va trebui ulterior rambursată profitabil către investitorul privat, din buzunarul fiecărui român? 

Vă întreb, totodată, unde sunt autostrăzile și drumurile expres, spitalele regionale, școlile noi și grădinițele, bunăstarea și prosperitatea pe care le-ați promis românilor, în urmă cu trei ani, când ați preluat guvernarea României?! Cât îi va mai minți „pesedeul” cu nerușinare pe români?!”, a conchis Marius Pașcan.

 

Citeşte mai multe despre:   Marius Pascan,   PMP
 
 
 
Loading...