Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mark Grey: Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din ianuarie

Mark Grey: Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din ianuarie

Un articol de: - 11 Dec 2013, 14:03
Mark Grey: Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din ianuarie Politică

Comisia Europeană transmite că pozitița instituției privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianurie.

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Grey, a declarat în acest sens că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupție și conflict de interese.

"Nu am văzut legea care a fost votată ieri seară în Parlamentul României (....) Nu vom comenta pe marginea unor cazuri individuale sau părţi din această lege. Dar e important de spus că atunci când vine vorba de chestiuni precum conflictul de interese şi integritate, acestea sunt acoperite, împreună cu aplicarea regulilor în materie de corupţie, în cadrul MCV şi vor fi abordate în următorul raport pentru România, care urmează să fie adoptat de către Comisie luna viitoare. Aceste chestiuni vor fi atinse şi acesta (raportul MCV) va fi cadrul în care Comisia Europeană va avea o poziţie detaliată", a precizat Mark Gray, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al CE a mai spus că oficialii trebuie să se supună regulilor privind corupţia şi conflictul de interese.

"Am subliniat în rapoartele precedente - şi cred că poziţia Comisiei Europene este clară - că atunci când e vorba de oficiali care deţin funcţii legislative, executive, administrative sau juridice, trebuie să se supună regulilor în materie de corupţie şi conflict de interese. Principiul potrivit căruia toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii este foarte important pentru CE", a spus Gray.


Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   raportul MCV