Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marko Bela: Eliminarea predării Istoriei și Geografiei în limbile minorităților „ar putea arunca în aer coaliția”

Marko Bela: Eliminarea predării Istoriei și Geografiei în limbile minorităților „ar putea arunca în aer coaliția”

Un articol de: - 17 Mai 2011, 21:25
Marko Bela: Eliminarea predării Istoriei și Geografiei  în limbile minorităților „ar putea arunca în aer coaliția” Foto: hellosm.ro Politică

Potrivit declarației vicepremierului Marko Bela, de marți, adoptarea unei inițiative legislative, pe care acesta o cataloghează ca "demagogică şi ultranaţionalistă", privitoare la eliminarea predării în limbile minorităților a Istoriei și Geografiei României, dovedește defecțiunile coaliției. Marko Bela a mai adăugat că dacă proiectul s-ar materializa într-o lege acest fapt “ar putea să arunce în aer coaliţia”, anunță Mediafax.

Acesta a declarat că coaliția și Guvernul susțin în continuare legea deja adoptată a Legii Educației.

Camera Deputaților a adoptat tacit, luni, un proiect de lege, propus de deputatul Mircia Giurgiu, care prevede eliminarea predării în limbile minorității a Istoriei și Geografiei.

"Eu ştiu că Mircia Giurgiu nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL şi că acum este independent. În ceea ce priveşte problema Istoriei şi Geografiei, aceasta a fost deja tranşată prin Legea învăţământului şi atât Guvernul, cât şi coaliţia majoritară susţin formula adoptată în Legea învăţământului. Faptul că a trecut o astfel de iniţitivă demagogică şi ultranaţionalistă prin Camera Deputaţilor în mod tacit dovedeşte însă defecţiunile coaliţiei, şi anume că nu reuşim să avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste", a declarat senatorul UDMR Marko Bela.

Despre poziția premierului, Marko Bela a spus că știe că acesta se delimitează de propunerea legislativă a deputatului Giurgiu, despre care a adăugat că propune "câte o prostie" zilnic în Camera Deputaților.

Vicepremierul a mai adăugat că nu sunt necesare discuții suplimentare pe această temă în cadrul coaliției, întrucât  aceasta susține clar Legea Educației aflată în vigoare.

"Repet, coaliţia şi Guvernul susţin varianta deja adoptată în Legea învăţământului şi susţinerea unei astfel de iniţiative, ca a domnului Giurgiu, ar putea să arunce în aer coaliţia, vă spun sincer. Este o problemă extrem de sensibilă pentru noi, dar nu am cunoştinţă că majoritatea guvernamentală sau cineva din majoritate ar susţine această iniţiativă. Putem ridica problema dacă apare o suspiciune că lucrurile nu sunt în ordine, dar în afară de ideile extrem de proaste ale domnului Giurgiu eu nu am cunoştinţă că în coaliţie ar exista probleme în legătură cu istoria sau geografia", a spus senatorul.

Citeşte mai multe despre:   UDMR