Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marton Arpad (UDMR), despre magistrații care critică modificarea Codurilor penale: Poate nu au avut timp să citească ce s-a votat. Se mai întâmplă

Marton Arpad (UDMR), despre magistrații care critică modificarea Codurilor penale: Poate nu au avut timp să citească ce s-a votat. Se mai întâmplă

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Apr 2019, 14:01
Foto:Inquam Photos / George Călin Politică

Marton Arpad, membru al Comisiei parlamentare speciale condusă de Florin Iordache, a declarat că e posibil ca magistrații nemulțumiți de modificările aduse Codurilor penale să nu fi avut timp să le citească, lucru care se mai întâmplă. Deputatul UDMR a insistat, într-o declarație pentru RFI, că Parlamentul nu a făcut decât să pună în acord legislația cu deciziile Curții Constituționale.

”Ei au studiat Dreptul. Corect. Și știu cum se aplică legea actuală în vigoare. Corect. Poate mai bine decât unii deputați. Corect. Numai că e posibil ca persoanele respective să nu fi avut timpul să citească ce s-a votat, că se mai întâmplă să nu citească legea care s-a votat”, a declarat Marton Arpad. 

Întrebat dacă și experții Comisiei de la Veneția și cei ai GRECO și cei ai Comisiei Europene înțeleg greșit ce se întâmplă în România, Marton Arpad a replicat: ”Trebuie să vă spun că eu înțeleg mai greu ce înțeleg și cum înțeleg experții de la Comisia de la Veneția, mai ales că am avut două întâlniri cu dânșii. Comisia de la Veneția a avizat favorabil Constituția României din 1991, respectiv revizuirea din 2003, adică a găsit că este constituțional ca Ministerul Public să fie sub tutela, să zic așa, Ministerului Justiției, o modalitare care în majoritatea țărilor UE este la fel. Acum ei consideră că nu e corect (...). I-am întrebat dacă această schimbare de viziune va face ca și celelalte țări care au o astfel de reglementare în UE să-și modifice Constituția, la care ei au spus că nu, numai pentru România”.
 

Citeşte mai multe despre:   marton arpad,   udmr
 
 
 
Loading...