Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Masă caldă pentru antepreşcolari şi preşcolari - Proiect adoptat tacit de Senat

Masă caldă pentru antepreşcolari şi preşcolari - Proiect adoptat tacit de Senat

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Mai 2021, 19:45
Masă caldă pentru antepreşcolari şi preşcolari - Proiect adoptat tacit de Senat Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Luni a trecut tacit de Senat un proiect de lege care prevede că antepreşcolarii şi preşcolarii vor beneficia de o masă caldă, cu condiția să se prezinte fizic la ore, în baza listei de prezenţă făcută zilnic de profesor. Proiectul a fost inițiat de deputatul PNL Robert Sighiartău, precizează Agerpres.

 

Proiect - Masă caldă pentru antepreşcolarii şi preşcolarii 

 

Astfel, fiecare antepreşcolar și preşcolar poate primi un suport alimentar zilnic, în limita unei valori de 15 lei/zi, pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase. 

Proiectul de lege mai prevede că, la data de 1 ianuarie a fiecărui an, Guvernul trebuie să adopte o Hotărâre prin care să actualizeze valoarea zilnică în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor.

Potrivit unui amendament adus proiectului, Consiliul Local poate stabili, printr-o Hotărâre, alocarea unei sume care să asigure amenajarea de locaţii pentru servirea mesei calde în incinta unităţii de învăţământ sau în afara acesteia, dar nu mai mult de 50 de metri în afara acesteia.
Produsele alimentare vor putea fi asigurate prin achiziţia de servicii specializate. Procedura de atribuire a contractelor de servicii se organizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice, conform altei propuneri de modificare a proiectului de act normativ.

Directorul școlii sau adjunctul său, prin delegarea sarcinii, e obligat să verifice buna desfăşurare a procesului de aprovizionare și condiţiile igienico-sanitare privind distribuţia hranei.

Proiectul urmează să ajung la vot și în Camera Deputaților.
 

Citeşte mai multe despre:   Senat,   masa calda gratuita,   anteprescolari,   prescolari