Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Medicul premierului israelian, consilier onorific în Guvernul României

Medicul premierului israelian, consilier onorific în Guvernul României

Un articol de: B1 TV - 13 Apr 2018, 15:18
Politică

Decizie a premierului Viorica Dăncilă. Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu și consul onorific al României în Israel, va fi numit consilier onorific în Guvernul României, informează B1 TV.

Doctorul Herman Berkotvits nu va fi platit pentru activitatea sa de la Guvern

Herman Berkotvits s-a născut la 14 Martie 1947, în oraşul Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş. Mama sa, Viorica Berkovits, a fost deportată cu întreaga familie la Auschwitz, fiind singura supravieţuitoare din întreaga familie, iar tatăl său a fost deportat în mai multe detaşamente de muncă obligatorie.

Berkovits este a doua generaţie a supravieţuitorilor Holocaustului. Conduce Clinica Privată de Medicină Pediatrică şi Generală în orasul Ierusalim. Avea 18 ani când Benjamin Netanyahu, adjunctul Ministerului de Externe la acea vreme, i-a propus să se ocupe de sănătatea celui de-al doilea fiu al său. I-a câştigat încrederea politicianului şi a ajuns medicul său personal. 

A candidat la alegerile parlamentare din România din 2008 pentru funcţia de parlamentar în colegiul pentru diaspora Orientul Mijlociu şi Africa. A obţinut atunci cel mai mare număr de voturi.

Citeşte mai multe despre:   Herman Berkovits,   Guvernul Romaniei,   Benjamin Netanyahu