Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Membrii Consiliului de Etică se contrazic în privința sesizării pe plagiatul lui Victor Ponta. VEZI care este situația "dosarului"

Membrii Consiliului de Etică se contrazic în privința sesizării pe plagiatul lui Victor Ponta. VEZI care este situația "dosarului"

Un articol de: - 02 Iul 2012, 23:22
Membrii Consiliului de Etică se contrazic în privința sesizării pe plagiatul lui Victor Ponta. VEZI care este situația "dosarului" Foto: bzi.ro Politică

Cei 11 membri ai Consiliului Național de Etică, aflat în subordinea Ministerului Educației, se contrazic în ceea ce privește sesizarea privind plagiatul premierului Victor Ponta, unii spunând că nu exista o astfel de reclamație, în timp ce unii spun că există dar că nu au văzut-o, arată Gândul.

Consiliul Național de Etică trebuie să dea un verdict asupra acuzațiilor de plagiat aduse lui Victor Ponta, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a arătat că teza de doctorat a premierului este un plagiat de tipul copy/paste.

Fostul ministru interimar al Educației Liviu Pop a a emis joi, 28 iunie, un ordin prin care reorganiza acestă comisie şi practic o desfiinţa, spunând că doar Consiliul Național de Etică este competent să facă astfel de analize.

Premierul Victor Ponta a atacat de asemenea decizia CNATDCU, apreciind că verdictul reprezintă o execuție mafiotă din partea PDL.

Astfel, se așteaptă decizia celor 11 membri ai Consiliului Național de Etică, însă aceasta este departe a lua formă.

Horia Iovu, unul dintre membrii Consiliului, a declarat că nu există nicio sesizare pe adresa instituției privind plagiatul lui Ponta, în timp ce un alt membru, Petru Andea, a spus că sesizarea există, însă el nu a văzut-o personal.

Premierul Victor Ponta a spus că a sesizat, personal, pe 21 iunie, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, care are Consiliul Național de Etică în subordine, o adresă prin care solicită să îi fie analizată teza de doctorat susţinută în 2003.

Consiliul trebuie să se pronunțe în termen de 90 de zile, astfel până pe data de 19 septembrie, lucru puțin probabil din moment ce membrii instituției sunt complet străini de subiect.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei,   Victor Ponta,   plagiat,   verdict,   sesizare