Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Metroul din Drumul Taberei, „obiectiv strategic major pentru Guvernul Orban”. Ministrul Transporturilor: „Nu pot să facă automatizările până când nu se finalizează structura”

Metroul din Drumul Taberei, „obiectiv strategic major pentru Guvernul Orban”. Ministrul Transporturilor: „Nu pot să facă automatizările până când nu se finalizează structura”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Ian 2020, 10:31
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro Politică

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că lucrările de automatizări și siguranță pentru magistrala de metrou M5, tronsonul Eroilor-Râul Doamnei, au termen de începere luna aprilie, iar constructorul va avea la dispoziție între șase și opt săptămâni pentru finalizarea lor, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat că lucrările de automatizări nu pot fi demarate până la momentul în care nu sunt finalizate lucrările de structură, care încă sunt în desfășurare.

Contractul de siguranţă şi automatizări este în prezent executat în proporţie de 40%, ceea ce înseamnă că aproape toate echipamentele specifice au fost achiziţionate, a completat Lucian Bode, la Radio România Actualităţi.

„Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv staţia şi depoul de pe Valea Ialomiţei, este un obiectiv strategic major pentru Guvernul Orban. Din prima zi în care am preluat guvernarea am avut foarte multe discuţii cu antreprenorul, pentru că acolo sunt trei contracte: la partea de structură avem un contract, şi este executat în proporţie de 95%, la partea de finisaje avem alt contract, şi este executat în proporţie de 73%, iar ultima componentă, cea de siguranţă şi automatizare, aici contractul este realizat cam în proporţie de 40%, în sensul că s-au achiziţionat toate echipamentele, aproape toate, nouăzeci şi la sută din echipamente, urmează a interveni, a face efectiv lucrările. La componenta de automatizări, ei nu pot să facă automatizările până când nu se finalizează structura. Înţeleg că în aprilie vor finaliza componenta de structură, şi automat au 6-7-8 săptămâni cei care se ocupă de partea de automatizări să îşi finalizeze lucrările", a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa că magistrala de metrou din Drumul Taberei va putea fi dată în folosinţă în iunie 2020.

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode