Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Michael Pompeo: În numele poporului american, îi felicit pe români de Ziua Marii Uniri. Vă dorim pace, prosperitate şi multă sănătate!

Michael Pompeo: În numele poporului american, îi felicit pe români de Ziua Marii Uniri. Vă dorim pace, prosperitate şi multă sănătate!

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Noi 2020, 21:30
Michael Pompeo: În numele poporului american, îi felicit pe români de Ziua Marii Uniri. Vă dorim pace, prosperitate şi multă sănătate! Foto: Hepta - AdMedia / CNP/AdMedia Politică

Secretarul de stat american Michael Pompeo a felicitat, în numele națiunii americane, poporul român de Ziua Marii Uniri. Oficialul a subliniat că Statele Unite nu vor uita niciodată sacrificiile pe care românii le-au făcut în cadrul operațiunilor NATO. A mai spus, de asemenea, că țara noastră este un partener strategic apreciat şi un aliat statornic. În final, el a urat românilor, în numele poporului american, pace, prosperitate și sănătate.

 

Michael Pompeo, mesaj de Ziua Națională a României

 

În condițiile în care, marți, România sărbătorește Marea Unire, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a transmis felicitări poporului român, informează News.ro.

Pompeo a susținut că, odată cu sărbătorirea a 140 de ani de relaţii diplomatice, SUA şi România şi-au reafirmat şi aprofundat parteneriatul strategic, semnând o foaie de parcurs pentru cooperarea pe zece ani în domeniul apărării, creând reţele 5G curate, colaborând la construcţia reactoarelor la centrala nucleară de la Cernavodă, angajându-se să îmbunătăţească securitatea energetică în Europa prin Marea Neagră şi promovând potenţialul Iniţiativei celor Trei Mări.

„România este un partener strategic apreciat şi un aliat statornic şi împărtăşim angajamentul dumneavostră în lupta împotriva COVID-19, fără a uita niciodată sacrificiile pe care le-aţi făcut în cadrul operaţiunilor NATO. În această zi specială, vă dorim pace, prosperitate şi multă sănătate în anul care vine”, a transmis Mike Pompeo, citat de News.ro.

 

România și SUA, 140 de ani de relații diplomatice

 

Anul acesta, pe 14 iunie, România și Statele Unite ale Americii au aniversat 140 de ani de relații diplomatice.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Philip Reeker, directorul Biroului pentru Europa şi Eurasia al Departamentului de Stat, a mulțumit din nou României pentru cei 140 de ani de prietenie. El a susținut că SUA au făcut mari eforturi pentru a asigura fondarea unei Românii independente. „Legăturile dintre popoarele noastre nu au făcut altceva decât să devină mai puternice, iar legăturile dintre noi sunt acum mai strânse decât oricând”, a mai spus oficialul american.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a remarcat faptul că relația cu SUA a ajuns „la un nivel de excelenţă fără precedent”.

„Pentru România, Statele Unite ale Americii au dovedit, mai ales în ultimele două decenii, că sunt aliatul ferm de care avem nevoie în momente importante, însoţindu-ne astfel statornic pe calea aleasă de ţara noastră pentru consolidarea securităţii şi prosperităţii cetăţenilor săi. La rândul său, România şi-a conturat profilul de partener de încredere şi aliat NATO activ, care îşi asumă angajamente puternice şi contribuie la securitatea comună împreună cu Statele Unite, prin participarea consistentă la misiuni precum cea din Afganistan sau prin consolidarea apărării pe flancul estic al Alianţei”, a susținut șeful statului român, în mesajul său.