Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Chirica: Există vreo diferență între Ceaușescu și Dragnea? Ceaușescu a făcut și câteva lucruri bune..

Mihai Chirica: Există vreo diferență între Ceaușescu și Dragnea? Ceaușescu a făcut și câteva lucruri bune..

Un articol de: - 05 Mar 2018, 20:10
Mihai Chirica: Există vreo diferență între Ceaușescu și Dragnea? Ceaușescu a făcut și câteva lucruri bune.. Politică

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, proaspăt exclus din PSD, s-a lansat într-o serie dură de critici la adresa lui Liviu Dragnea şi felului în care aceste face politică de la venirea în fruntea partidului.

Acesta acuză partidul că a renunţat la principiile social-democraţiei moderne europene şi a ales în schimb să devină o stângă comunistă care favorizează corupţia şi hoţia.

"M-am înscris în PSD în anul 2012 pentru că am crezut că un oraș ca Iașul – cu zeci de mii de dascăli, medici și studenți - nu poate avea decât de câștigat de pe urma social-democrației autentice. Stânga europeană luptă pentru cei care muncesc din greu, oferindu-le bazele unei vieți tot mai bune. Din păcate, stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, dezvoltată în jurul unor interese penale și personale, descurajează munca și încurajează hoția și corupția", scrie Mihai Chirica pe Facebook.

În finalul mesajului, primarul de Iaşi lansează şi o comparaţie între Liviu Dragnea şi Nicolae Ceauşescu, concluzionând că, totuşi, fostul dictator a mai făcut şi lucruri bune.

"În final, aș vrea să vă întreb un lucru: există vreo diferență între Ceaușescu și Dragnea? Eu cred că da, există o diferență foarte mare. Ceaușescu a făcut și câteva lucruri bune...", conchide Mihai Chirica.

Redăm mai jos integral mesajul postat de primarul din Iaşi:

Dragi prieteni social-democrați,

Politica este mereu plină de surprize neplăcute și mai ales de colegi care și-au exersat temeinic arta de a trăda. Excluderea mea din PSD este doar un episod sinistru din filmul care prezintă un partid mare, dar care și-a pierdut busola, valorile și încrederea în oameni. Faptul că această degradare a partidului de guvernământ coincide cu acapararea formațiunii de către Liviu Dragnea și acoliții săi din Teleorman sunt convins că nu mai miră pe nimeni.

Se înșală însă cei care cred că excluderea mea din PSD mă va obliga să renunț la principiile social-democrației europene moderne ori la lupta împotriva corupției. Voi rămâne la fel de critic față de politicienii care îi păcălesc pe alegători, promițând ceva în campania electorală, dar votând altceva în Parlament, față de cei care fură, ca și față de cei care-i trădează pe cei din jurul lor. Regret că am sprijinit politicieni care au uitat problemele Iașului imediat ce s-au văzut cu sacii în căruță, întreaga lor activitate limitându-se la a cânta osanale liderului de partid.

Nu voi mai suporta lângă mine oameni care au participat activ la elaborarea unor legi aberante ori la aplicarea unor politici naționale delirante care au golit țara de tineri, au distrus economia națională, au degradat școala românească și au deteriorat starea de sănătate a populației.

Îi voi demasca întotdeauna pe cei care au încercat să distrugă independența justiției, pe cei care au eliberat din pușcării criminalii, violatorii și tâlharii cu scopul de a-și salva propria piele și averile dobândite samavolnic.

M-am înscris în PSD în anul 2012 pentru că am crezut că un oraș ca Iașul – cu zeci de mii de dascăli, medici și studenți - nu poate avea decât de câștigat de pe urma social-democrației autentice. Stânga europeană luptă pentru cei care muncesc din greu, oferindu-le bazele unei vieți tot mai bune. Din păcate, stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, dezvoltată în jurul unor interese penale și personale, descurajează munca și încurajează hoția și corupția.

A venit timpul ca adevărații social-democrați să înțeleagă fundătura spre care îndreaptă partidul actuala conducere a PSD și să accepte că România se poate schimba în bine doar dacă avem curajul să-i trimitem acolo unde le este locul pe cei care nu știu decât să ne mintă.

În final, aș vrea să vă întreb un lucru: există vreo diferență între Ceaușescu și Dragnea? Eu cred că da, există o diferență foarte mare. Ceaușescu a făcut și câteva lucruri bune...


 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD