Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, spune că se testează săptămânal pentru coronavirus. Medic: „E incredibil ce aud” (VIDEO)

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, spune că se testează săptămânal pentru coronavirus. Medic: „E incredibil ce aud” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Mar 2020, 09:31
Politică

Mihai Chirica, primarul din Iași, a declarat că-și face săptămânal testul pentru coronavirus deoarece nu vrea să-și pună în pericol nici sănătatea lui, nici pe cea a colegilor. 

Regulile spun clar că sunt testați doar cei cu simptome și contactele lor, în urma anchetei epidemiologice, precum și cei veniți din străinătate, din Zonele Roșii.

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a declarat Chirica, potrivit ReporterIS.ro.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sursă Video: Reporter TV

El a mai spus că testarea săptămânală pentru coronavirus e „o obligație”. 

Un medic ieșean de la Spitalul de Neurochirurgie s-a arătat șocat de această afirmație: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”.
 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Chirica,   Stiri Iasi