Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fratele lui Radu Mazăre: Era în relații de dușmănie cu familia consulului onorific al României din Madagascar, care voia preluarea afacerii / Detalii legate de momentul arestări

Fratele lui Radu Mazăre: Era în relații de dușmănie cu familia consulului onorific al României din Madagascar, care voia preluarea afacerii / Detalii legate de momentul arestări

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Mai 2019, 10:51
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, a declarat că Lăcrămioara Toader, consulul onorific al României din Madagascar, și fiul acesteia, se află de aproape trei ani ”în relații de dușmănie” cu fostul primar al Constanței.

Lăcrămioara Toader este mama partenerului de afaceri al lui Radu Mazăre, cel care l-a ajutat în 2012 pe acesta să închirieze terenul pe care a construit complexul turistic de lux din Madagascar, precizează G4Media.

”Radu Mazăre se afla de aproape trei ani de zile în relații de dușmănie cu consulul onorific în Madagascar. Acualul consul, că atunci nu era consul, care este o doamnă româncă plecată de vreo 40 de ani și cu fiul dânsei… pe social media, el se consideră că este viceconsul. Acolo este o familie consulară.

Acționarii sunt israelieni care au investit în turism. Terenul respectiv este luat în concesiune de mine și de Radu Mazăre împreună cu domnul viceconsul onorific, fiul doamnei consul. Dacă urmăriți explicațiile pe care le-am dat… domnul viceconsul a sunat angajații, a amenințat că vine să preia… afacerea. Și lucrul ăsta s-a întâmplat și în trecut când s-a declanșat și scandalul dintre ei și când s-a deschis și un dosar penal la procuratura locală a orașului Diego Suarez, unde se află raza jurisdicțională în care se află complexul turistic și procuratura la momentul respectiv i-a dat interdicție de a mai sta în oraș domnului viceconsul.

Să știți că doamna consul a fost prezentă permanent și la procuratură, și la pușcărie, și la Interpol… Chiar avocații ne-au întrebat ce-i cu doamna asta de este așa activă și pune așa mare presiune ca Mazăre să fie extrădat.

Da, i-a cerut de nenumărate ori un salariu lunar, iar când relația s-a denaturat, acel salariu lunar nu l-a mai primit și s-au și judecat în instanță. Este o decizie de instanță în care doamna consul a dat în judecată firma care nu i-a mai dat salariul și doamna a pierdut definitiv.

Ultima solicitare a doamnei consul a fost de 80.000 de euro, iar Radu Mazăre i-a spus că el personal nu dispune de această sumă, iar acționarii și deținătorii afacerii nici nu își pun problema să dea acești bani”, a povestit Mihai Mazăre, pentru RTV, citat de G4Media.

Mihai Mazăre a povestit și cum a ajuns fratele său în arestul din Madagascar: ”La momentul respectiv nu înțelegea ce se întâmplă și de ce nu se urmează norma legală din Madagascar de care știa prin avocații pe care îi avea acolo. Nu a fost săltat de pe stradă, el fusese în capitală, își luase certificatul de rezidență încă cinci ani de zile și dimineață s-a trezit, s-a dus la aeroport urmând să zboare cu o cursă internă din capitală până în orașul unde locuiește el. În aeroport s-a prezentat un cetățean cu trei soldați după el care i-au ridicat pe amândoi (pe Radu Mazăre și pe Roxana, prietena lui Radu Mazăre – n.red.) și i-au dus la un sediu al Poliției. Acolo, la sediul Poliției, el a stat timp de șase zile sechestrat. Cetățeanul care l-a ridicat nu s-a legitimat, iar după vreo trei zile că era al Interpolului local. El n-a semnat nicio hârtie, nu i s-a prezentat în aceste zile nicio hârtie și nu a stat oficial în arest. A stat într-un birou al Poliției de acolo amenajat de soldați… I-au pus o saltea și a stat șase zile sub sechestru, fără nicio hârtie. După aceste șase zile, Radu Mazăre a fost mutat într-o seară în acel penitenciar îngrozitor despre care ați auzit. Avocații se luptau să depună la tribunal documente, dar li s-a refuzat cererea”.

El a mai susținut că Radu Mazăre, ajuns la Paris, nu a cerut azil politic, ci avocatul său a făcut o solicitare către Poliția franceză privitoare la modul în care autoritățile din Madagascar au făcut extrădarea: ”Poliția aeroportului a spus că oricum pe numele lui există un mandat de arestare european, dincolo de cel internațional, și că ar trebui să îl pună în operă și pe acela și că l-ar extrăda. Deci demersul ar fi inutil. Opinia avocaților n-a fost aceeași”.

Citeşte mai multe despre:   radu mazare,   mihai mazare,   madagascar,   lacramioara toader
 
 
 
Loading...