Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Băsescu are deplină dreptate să arate cu degetul către tăcerile care consimt

Mihai Răzvan Ungureanu: Băsescu are deplină dreptate să arate cu degetul către tăcerile care consimt

Un articol de: - 12 Aug 2013, 19:07
Mihai Răzvan Ungureanu: Băsescu are deplină dreptate să arate cu degetul către tăcerile care consimt Foto: B1 Tv Politică

Președintele Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, în cadrul emisiunii X-PRESS de pe B1 TV că președintele Traian Băsescu are deplină dreptate să arate cu degetul către politicienii maghiari.

„Extremismul de acest tip este profund dăunător ideei de Europă unită. Jobbik este, în opinia mea, în căutare de suport electoral, caută sprijin între comunitățile maghiare care nu trăiesc în Ungaria. Este motivul pentru care ridică programatic tonul și are declarații de un extremism de neacceptat, lucru care pune la îndoială calitatea relațiilor bilaterale între România și Ungaria. Mă așteptam să-i văd pe premierii Ungariei și României în dreptul aceluiași microfon condamnând egal și ferm orice atitudine extremistă, în așa fel încât genul acesta de discurs să nu mai aibe loc. Președintele are deplină dreptate să arate cu degetul către tăcerile care consimt”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Gabor Vona a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

Președintele Traian Băsescu a făcut, luni, declarații dure la adresa liderilor politici din Ungaria, care în ultimele săptămâni au făcut declarații violente la adresa României.

„România își va asuma leadership-ul punerii la punct a Ungariei, care a devenit focar de instabilitate în regiune din punct de vedere al politicilor privind minoritățile”, a declarat Traian Băsescu. (Detalii AICI)

Luni, Gabor Vona a precizat că presa din România a interpretat "în mod distorsionat" discursul pe care l-a rostit la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, calificând drept "isterice" reacţiile politicienilor români.

Mihai Răzvan Ungureanu: Băsescu face bine că îi arată cu degetul pe liderii maghiari
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Mihai Răzvan Ungureanu,   maghiari,   Ungaria,   Traian Basescu