Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Blaga se baza pe respectarea legii, de aceea era sigur că nu va fi revocat
Exclusiv

Mihai Răzvan Ungureanu: Blaga se baza pe respectarea legii, de aceea era sigur că nu va fi revocat

Un articol de: - 03 Iul 2012, 22:08
Mihai Răzvan Ungureanu: Blaga se baza pe respectarea legii, de aceea era sigur că nu va fi revocat Politică

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marți, la emisiunea "Sub semnul întrebării" difuzată de B1 TV, că Vasile Blaga era sigur că nu va fi revocat din funcție pentru că lua în calcul respectarea legii, a regulamentului Senatului ș ia hotărârilor Curții Constituționale.
„Gândind în modul cel mai legalist cu putință, ceea ce s-a întâmplat astă searăreprezintă o încălcare flagrantă a oricărui bun simț democratic în România,” a spus el, adăugând că „într-o singură zi s-a putut demonstra că democrația în România este foarte fragilă, că restaurația nu este un cuvânt lipsit de sens și că, dacă acest lucru se întâmplă, ne întoarcem înapoi cu câteva zeci de ani”.

Ungureanu a mai spus că Blaga nu este singurul care ar fi crezut imposibil ca USL „să meargă la limita fanteziei politice”, deoarece există regulamente care să îi împiedice.

„Ați avut astăzi expresia directă din gura unuia dintre cei care doresc să fie președinte de cameră în Parlament și care a spus că nu are ce face cu deciziile Curții Contituționale, că la urma urmei le poate arunca la coș - nu îi repet exact cuvintele – dar de fapt despre asta estre vorba,” a adăugat acesta.

Mihai Răzvan Ungureanu consideră că schimbările la care a fost supusă Curtea Constituțională „sunt elemente mascate de regim autoritar.”


Ungureanu: USL a mers la limita fanteziei politice prin schimbarea lui Vasile Blaga
Embed: