Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut pe plan internațional

Mihai Răzvan Ungureanu: Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut pe plan internațional

Un articol de: - 12 Iul 2012, 19:39
Mihai Răzvan Ungureanu: Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut pe plan internațional Politică

Mihai Răzvan Ungureanu a atras atenția, joi, asupra faptului că România va avea de suferit pe plan internațional în urma situației politice din țară. De asemenea, fondatorul Inițiativei Civice a dat câteva detalii despre următoarele evenimente din campania formațiunii.

”Avem motive reale de îngrijorare. Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut și acest lucru este de natură să stârnească încruntare” a spus Ungureanu, în fața sediului de campanie a lui Traian Băsescu.

”Statul de drept suferă dramatic în aceste moment. Comunitatea internațională este foarte sensibilă la încălcările repetate ale Constituției„ a mai precizat el

În ceea ce privește o eventuală monitorizare a referendumului de către Comisia European, Ungureanu a refuzat să se pronunțe, însă a încurajat susținătorii Inițiativei să se alăture observatorilor.

”Mi se pare mult mai firesc ca susținătorii Inițiativei Civice să se adauge observatorilor la referendum” a spus fostul premier.

Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu a reiterat solicitarea ca Avocatul Poporului, Valer Dorneanu, să demisioneze dacă trece cu vedere abuzul de putere la care ia parte.

Avocatul Poporului se apropie de abuzul în serviciu, să înțeleagă măcar că există un comandament de ordin moral care-l obligă să-și dea demisia dacă tace” a declarat Ungureanu.

Inițiativa Civică pe care o conduce Ungureanu va organiza vineri un marș în Cluj-Napoca, campania urmând să  continue la Arad și Timișoara, cu marșuri și conferințe de presă.

MRU, despre organizarea referendumului
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Mihai Răzvan Ungureanu,   Avocatul Poporului,   Campanie electorala,   referendum