Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CCR era previzibilă. Reacţia lui Ponta e o instigare la nerespectarea legii

Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CCR era previzibilă. Reacţia lui Ponta e o instigare la nerespectarea legii

Un articol de: - 27 Iun 2012, 21:22
Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CCR era previzibilă. Reacţia lui Ponta e o instigare la nerespectarea legii Politică

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a admis, miercuri că decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea României la Consiliul European era una previzibilă, dar reacţia premierului Victor Ponta este o "instigare la nerespectarea legii", informează Mediafax.

”Era o decizie previzibilă. Constituţia este clară pe acest subiect şi eu m-am exprimat tranşant pe această temă ţinând cont şi de experienţa instituţională pe care o am în materie a reprezentării externe a României. Faptul că premierul Victor Ponta ne spune că este deasupra acestei decizii şi o nesocoteşte este, în opinia mea, o sfidare evidentă a instituţiilor statului de drept, un derapaj grav la adresa democraţiei noastre şi implicit îl interpretez ca instigare la nerespectarea legii", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia sa, dacă prim-ministrul îşi permite să afirme că nesocoteşte deciziile CCR, atunci cum se mai poate pretinde respect faţă de lege din partea cetăţenilor României.

"Cred că este lipsă de respect faţă de cetăţeni, dar şi iresponsabilitate în ceea ce priveşte consecinţele acestei dispute, pentru că efectul externe este dezastruos, arată că în România şeful executivului este dezinteresat de respectarea constituţiei, România arată ca o ţară în care fiecare face ce doreşte, chiar şi împotriva legii", a apreciat Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul premier a mai spus că membrii CCR  nu pot fi trataţi cu lipsă de consideraţie şi de respect atunci când nu iau decizii favorabile puterii.

”Dacă iau decizii care par favorabile proiectelor politice sunt buni, dacă iau decizii care sunt împotriva proiectelor politice sunt taxaţi în modul cel mai neonorant cu putinţă", a observat Ungureanu.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia CCR.