Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu, despre referendum: „Mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?”

Mihai Răzvan Ungureanu, despre referendum: „Mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?”

Un articol de: - 23 Iul 2012, 17:05
Mihai Răzvan Ungureanu, despre referendum: „Mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?” Politică

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este nehotărât în ceea ce privește participarea sa la vot în cadrul referendumului din 29 iulie, precizând că deși datoria cetățenească îl îndeamnă la vot, se gândeşte şi ce poate să însemne „legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etică”.

„Veţi avea un răspuns concret foarte curând. Până în momentul acesta am zis că pentru mine datoria cetăţenească mă îndeamnă să merg la vot, în acelaşi timp, însă, gândesc, şi această nuanţă o introduc astăzi, gândesc la ceea ce poate să înseamnă legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etică şi ilegitime în fond", a spus Ungureanu luni la Alba Iulia, potrivit Mediafax.

El a explicat că, din punctul său de vedere, Traian Băsescu nu a încălcat Constituţia deoarece nu a împiedicat instituţiile statului să-şi îndeplinească atribuţiile, nu a limitat competenţele instituţiilor statului, neavând puterea executivă, şi nu a îngrădit drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, iar suspendarea preşedintelui este "un circ", "un teatru ieftin".

"Pornind de la această premisă, suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit să legitimeze o iniţiativă, un act de suspendare a preşedintelui, de fapt a persoanei Traian Băsescu cu indiferent ce risc la adresa democraţiei noastre. În condiţiile acestea încep să mă gândesc clar ce ar trebui făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm? Veţi afla răspunsul curând", a spus Ungureanu.

Citeşte mai multe despre:   Mihai Răzvan Ungureanu,   referendum,   Traian Basescu