Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Plagiatul lui Victor Ponta, un furt intelectual jignitor. Aștept demisia sa din funcția de premier
Exclusiv

Mihai Răzvan Ungureanu: Plagiatul lui Victor Ponta, un furt intelectual jignitor. Aștept demisia sa din funcția de premier

Un articol de: - 29 Iun 2012, 22:27
Mihai Răzvan Ungureanu: Plagiatul lui Victor Ponta, un furt intelectual jignitor. Aștept demisia sa din funcția de premier Politică

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, la emisiunea "La Taifas cu Ion Cristoiu" difuzată de B1 TV, că plagiatul comis de Victor Ponta este jignitor, mai ales din poziția sa de premier, invitatul apreciind că nu se poate ca un demnitar să se prezinte cu o bibliografie măsluită.

"Sunt enervat de felul în care poate fi discutat și rediscutat un caz tot mai limpede de furt intelectual, asta este plagiatul. Astăzi, evidența a fost subliniată de 14 profesori distinși. Când ești premier nu te poți prezenta cu o bibliografie măsluită, este o minimă decență pe care o putem cere, este absolut jignitor", a spus Ungureanu.

Acesta consideră că persoanele care-și iau doctoratul doar de dragul de a-l avea sunt nemulțumite cu identitatea lor, totuși acest titlu academic nefiind necesar unei cariere politice.

"Titlul de doctor nu este obligatoriu. Nu sunt fericiți cu propria persoană, nu le place identitatea lor. Poți fi om politic fără să pui în cârca ta o grămadă de titluri universitare. Retragerea titlului de doctor și o sancțiune de ordin financiar. Ar fi normal ca asemenea cazuri să facă limpede diferența dintre doctoratele serioase și cele luate pe brânci, se dau doctorate inclusiv pe bani", a explicat fostul premier.

Invitatul a încheiat spunând că Victor Ponta trebuie să demisioneze din fruntea Guvernului, așa cum a promis în cazul în care plagiatul va fi constat.

"Eu l-am auzit spunând că demisionează dacă se dovedește plagiatul, îl aștept să demisioneze. Trăim într-un banc prost", a încheiat MRU.

MRU: Plagiatul la un premier este jignitor
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   B1,   Mihai Răzvan Ungureanu