Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu se întâlnește cu Vasile Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei

Mihai Răzvan Ungureanu se întâlnește cu Vasile Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei

Un articol de: B1 TV - 26 Noi 2013, 23:46
Mihai Răzvan Ungureanu se întâlnește cu Vasile Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei Politică

Mihai Răzvan Ungureanu şi Vasile Blaga se vor întâlni mâine, la Senat, pentru a discuta despre unificarea dreptei. Preşedintele Forţei Civice a trimis o scrisoare  preşedinţilor Partidului Mişcarea Populară, PDL, PNŢCD, IRL şi PER, în care vorbeşte despre formarea unui Bloc al Unităţii Naţionale, din care să facă parte toate partidele de centru-dreapta din România. Liderii PNŢCD şi PMP laudă iniţiativa lui Ungureanu, iar deputatul PDL Elena Udrea speră ca demersul să fie serios.

„Mă bucur că exista răspunsuri dacă nu formale, ci informale relativ bune. Ma bucur că o asemenea inițiativă pare să fie recunoscută ca necesară”, a declarat Ungureanu pentru B1 TV.

Din PDL, reacţiile care vin sunt împărţite...

„Eu nu pot să nu fiu de acord cu un proiect care înseamnă unitatea dreptei, care susțin asta de jumătate de an, dar sper să nu fie un mod de a se pune în valoare pe sine din partea lui MRU și chiar să fie un demers serios”, a declarat Elena Udrea, pentru B1 TV.

„Noi suntem oameni care ne vedem de treabă, să ajungem să fim un partid mare,  care muncim să convingem oamenii că merităm votul, noi nu ne ținem de declarații  d'astea”, a spus la rândul lui vicepreședintele PDL Cezar Preda.

Liderii PNŢCD şi cei ai Mişcării Populrae consideră demersul lui Ungureanu unul bun.

„Mesajul lui MRU este binevenit, tema unificării dreptei nu este de ieri de azi, este foarte veche și dorită de electoratul dreptei”, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

„Partidul Mişcarea Populară este pe linia politică lansată de Traian Băsescu şi vrem o dreaptă unită împotriva stângii socialiste. Considerăm că apelul lui Mihai-Răzvan Ungureanu este binevenit. (...) Îi chemăm alături de noi pe toţi românii care susţin această idee", a spus Eugen Tomac, liderul Partidului Mişcarea Populară.

Mihai Răzan Ungureanu vrea să grupeze partidele de centru dreapta din România, Forţa Civică, PDL, PNŢCD, IRL şi Partidul Ecologist Român într-o alianţă numită Blocul Unităţii Naţionale.

MRU vrea unificarea dreptei în Blocul Unității Naționale


 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Răzvan Ungureanu