Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mihail Neamțu (PMP) cere deschiderea școlilor: „Sunt 800.000 de copii care nu au acces la internet, în România de azi. Ce facem cu ei?” (FOTO)

Mihail Neamțu (PMP) cere deschiderea școlilor: „Sunt 800.000 de copii care nu au acces la internet, în România de azi. Ce facem cu ei?” (FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Noi 2020, 19:25
Mihail Neamțu (PMP) cere deschiderea școlilor: „Sunt 800.000 de copii care nu au acces la internet, în România de azi. Ce facem cu ei?” (FOTO) Foto: Mihail Neamțu / Facebook Politică

Mihail Neamțu, candidat PMP Timiș la Camera Deputaților, a atras atenția că în România sunt 800.000 de copii care nu au acces la internet, în condițiile în care toate școlile sunt închise și predarea se face exclusiv online. Asta înseamnă că, practic, acestor elevi li se neagă dreptul la învățământ. 

Neamțu a insistat că decizia autorităților de a ține închise unitățile de învățământ este pur și simplu ilogică. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, dar și alți decidenți, au motivat hotărârea de a închide școlile prin faptul că este crescut riscul de transmitere a coronavirusului. În fapt, susține Mihail Neamțu, nu există nici măcar un document științific care să justifice această măsură.

 

Mihail Neamțu insistă că școlile trebuie redeschise

 

„Sunt 800.000 de copii care nu au acces la internet, în România de azi. Ce facem cu ei?

De ce mențin autoritățile române o decizie ilogică, în totală contradicție cu ceea ce se întâmplă în 80% din statele lumii, care mențin deschise școlile?

Ne jucăm cu viitorul copiilor, pentru că așa a decis dr. Raed Arafat. Nu există nici un document științific care să justifice această măsură.
Deschideți școlile!”
, a scris candidatul PMP, într-o postare pe Facebook.

Mihail Neamțu a transmis acest mesaj pornind de la cazul unor copii care învață la școala din satul Cornățea, din Maramureș, cea mai mică școală din România.

„Priviți peste aceste imagini: este școala din satul Cornățea, din Maramureș, cea mai mică școală din România. Până în 2015, nici curent electric nu era aici. Ce m-a impresionat la aceste imagini este bucuria copiilor veniți la școală. Se joacă. Sunt veseli.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Ce fac ei acum? Stau închiși în casă. Oare învață? Mă îndoiesc că au tablete sau că internetul de mare viteză a ajuns în locuri atât de izolate”, a mai scris Neamțu, atașând două fotografii cu acești copii: