Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Agriculturii, conferință alături de InfoCons pe tema risipei de mâncare

Ministerul Agriculturii, conferință alături de InfoCons pe tema risipei de mâncare

Un articol de: Maria Zărnescu - 29 Sep 2020, 07:18
Ministerul Agriculturii, conferință alături de InfoCons pe tema risipei de mâncare Foto: Facebook Politică

Astăzi, 29 septembrie, Ministerul Agericulturii și Dezvoltării Rurale alături de InfoCons organizează o conferință cu tema risipei alimentare în România. Exenimentul este prilejuit de Ziua Internațională de conștientizare ausupra risipei alimentare „Stop deșeurilor și risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!, informează Agerpres.

La eveniment urmează să participe, potrivit sursei citate mai sus, ministrul de resort Adrian Oros, dar și reprezentanți ai autorităților publice, mediului de afaceri și ai formelor asociative, în vederea lansării campaniei „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei alimentare”.

 

Campanie de conștientizare asupra risipei alimentare

 

Campania este structurată în doua etape, pe de-o parte, campania de diseminare de materiale cu scop informativ, educative, realizate în partenerial cu InfoCons, al cărei grup țintă este reprezentat publicul larg de consum, în calitate de cetățeni. Pe de altă parte, campania de informare a și educare a consumatorilor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu privire la diminuarea risipei de mâncare.

Prin această campanie, Ministerul Agriculturii își dorește să contribuie la realizarea obiectivului de reducere cu 50% a risipei alimentare până în 2030. Obiectivul este prevăzut și în Agenda 2030, ce privește dezvoltarea durabilă, pe care MADR și-a asumat-o.