Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cazul cimitirului din Valea Uzului. Reprezentanții Ministerului Apărării, discuții cu omologii din Ungaria: Oficiali ai statelor care au eroi de război înhumați acolo vor merge la fața locului pentru cercetări

Cazul cimitirului din Valea Uzului. Reprezentanții Ministerului Apărării, discuții cu omologii din Ungaria: Oficiali ai statelor care au eroi de război înhumați acolo vor merge la fața locului pentru cercetări

Un articol de: Redacția B1.ro - 26 Iun 2019, 21:45
Politică

Reprezentanți ai Ministerului Apărării au discutat, la București, cu omologii ungari despre Cimitirul din Valea Uzului, un subiect care a declanșat un adevărat scandal diplomatic între România și Ungaria.

Aceștia au stabilit ca reprezentanții tuturor țărilor care au morți de război înhumați acolo să meargă la fața locului pentru cercetări.

”Părțile au subliniat importanța unei comunicări deschise și pragmatice, fără accente emoționale, în consonanță cu valorile europene și euroatlantice și cu Parteneriatul Strategic dintre România si Ungaria, care poate duce la rezolvarea situațiilor de orice natură și poate aplana eventualele neînțelegeri.  

În acest sens, s-a convenit deplasarea, la o dată stabilită de comun acord, a unei comisii alcătuită din reprezentanții tuturor statelor care au morți de război înhumați în Cimitirul eroilor de la Valea Uzului pentru realizarea unei cercetări pe întreaga suprafață a necropolei de război, plecând de la datele evidențiate de documentele de arhivă deținute de părțile implicate”, a transmis Ministerul Apărării, printr-un comunicat.

MApN a mai transmis că șefii celor două delegații au exprimat dorinţa continuării colaborării între România și Ungaria în domeniul comemorării morţilor de război şi cel al îngrijirii mormintelor şi operelor comemorative de război dedicate acestora.
 

Citeşte mai multe despre:   valea uzului,   ungaria,   ministerul apararii
 
 
 
Loading...