Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Apărării recunoaște că sistemul de comandă și control folosit de unele structuri ale Forțelor Terestre prezintă ”limitări în funcţionare”

Ministerul Apărării recunoaște că sistemul de comandă și control folosit de unele structuri ale Forțelor Terestre prezintă ”limitări în funcţionare”

Un articol de: Redacția B1.ro - 28 Iun 2019, 17:14
Ministerul Apărării recunoaște că sistemul de comandă și control folosit de unele structuri ale Forțelor Terestre prezintă ”limitări în funcţionare” Foto: Ministerul Apărării / Facebook Politică

Ministerul Apărării recunoaște că sistemul de comandă și control utilizat de unele structuri ale Forțelor Terestre prezintă ”unele limitări în funcţionare din punct de vedere al îndeplinirii cerinţelor operaţionale”. MApN a mai transmis, pentru G4Media, că o versiune actualizată a sistemului se află încă în teste.

Pe 6 iunie 2018, oficialii Circinus au transmis ministrului de atunci al Apărării, Mihai Fifor, că  sistemul de comandă și control utilizat în prezent de Armată, cunoscut sub numele de BC2A, este o ”soluție falimentară” și că pune în pericol viața militarilor: ”Așa cum numeroase departamente din cadrul ministerului apărării au documentat și numeroși parteneri ai Satelor Unite/ NATO au confirmat, actualul sistem utilizat de România, BC2A, a picat cu ocazia în timpul mai multor exerciții militare Saber Strike din Polonia”.

PROFEȚIA MOMENTULUI! CARMEN HARRA A DEZVĂLUIT CINE VA FI VIITORUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII! ASTA DA SURPRIZĂ (GALERIE FOTO)

Drept răspuns, în august 2018, șeful departamentului armament, Andrei Ignat (între timp schimbat din funcție), a comunicat Circinus că ”procesul de actualizare a soluției C2 este deja realizată pentru versiunea 2018” și că ”riscurile menționate în scrisoare dvs au fost eliminate”.

INCENDIAR! MĂDĂLINA GHENEA, PRINSĂ ÎN FAPT CU MILIONARUL! VEZI AICI UNDE I-A PUS MÂNA (GALERIE FOTO)

Într-un răspuns către G4Media, însă, Ministerul Apărării susține că firma producătoare testează în prezent versiunea actualizată și că ”despre soluţiile de înlăturare a limitărilor constatate se vor putea emite puncte de vedere numai după încheierea exerciţiului şi formularea concluziilor rezultate în urma testelor de interoperabilitate desfăşurate în cadrul acestuia”. 

De asemenea, contrar celor transmise de Andrei Ignat, Ministerul Apărării susține, în răspunsul pentru G4Media, că ”Forţele Terestre Române nu au optat pentru o variantă actualizată a sistemului C2, ci au în exploatare o versiune cu upgrade, care a fost oferită gratuit de către producătorul suitei de aplicaţii BC2A în anul 2018”.

DRAMA ZILEI! VEDETA DE LA KANAL D A FOST IMPLICATĂ ÎNTR-UN TRAGIC ACCIDENT! MAȘINA S-A FĂCUT PRAF! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii,   armata