Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Finanțelor a propus să nu mai fie acordați în 2021 cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor. Gabriela Firea: Curată transparență! Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii sub pragul sărăciei!?

Ministerul Finanțelor a propus să nu mai fie acordați în 2021 cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor. Gabriela Firea: Curată transparență! Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii sub pragul sărăciei!?

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Mar 2021, 13:43
Ministerul Finanțelor a propus să nu mai fie acordați în 2021 cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor. Gabriela Firea: Curată transparență! Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii sub pragul sărăciei!? Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatoarea Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, a criticat Guvernul pentru că a lansat în dezbatere publică, prin Ministerul Finanțelor, proiectul prin care este suspendată până la sfârșitul anului facilitatea privind cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor. Social-democrata a declarat că facilitatea inclusă anul trecut în Codul Fiscal era în vigoare de la 1 ianuarie 2021, „dar nu existau norme de aplicare, așa că nimeni nu știa cum să procedeze”.

Gabriela Firea, după ce Ministerul Finanțelor a propus să nu mai fie acordați în 2021 cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor

 

„Cum rāmâne cu cei 1 500 de lei pentru îngrijirea copiilor? Pe 10 martie, am întrebat oficial Ministerul Finanțelor ce trebuie să facă părinții care au copii preșcolari, pentru a primi cei 1500 lei/lună, cheltuiți pentru educația celor mici, de la angajatorii lor. Teoretic, această facilitate inclusă anul trecut în Codul Fiscal era în vigoare de la 1 ianuarie 2021, dar nu existau norme de aplicare, așa că nimeni nu știa cum să procedeze. Nici parinții, nici angajatorii. Răspunsul Ministerului Finanțelor a fost ca o glumă din anii 80… Da, se aplică, dar se suspendă! Părinții pot să facă ceva, nu știm ce, poate de la anul. Nu mai sunați, ieșim noi din când în când! Și, culmea, încă nu am primit oficial acest răspuns”, a scris Gabriela Firea, marți, pe Facebook.

Social-democrata spune că, „noaptea, ca lașii, guvernul a lansat prin Ministerul Finanțelor, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță prin care această prevedere este suspendată până la sfârșitul anului”.

„Curată transparențā! Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, iar 400.000 de copii nu merg la școală din aceeași cauză?!”, a adăugat Gabriela Firea.

 

#VoceaOamenilor Cum rāmâne cu cei 1 500 de lei pentru îngrijirea copiilor? Pe 10 martie, am întrebat oficial Ministerul...

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 23 martie 2021

 

Ce a proiect a lansat Ministerul Finanțelor în dezbatere publică

 

Potrivit Legii 239/2020, dacă firma unde lucrezi îți plătește grădinița pentru copil, atunci acea societate scade din impozitul pe profit pe care-l datorează 1.500 lei/lună de fiecare copil. În prezent, Ministerul Finanțelor propune suspendarea măsurii până la finalul anului.

Prin același proiect, Ministerul Finanțelor mai propune ca deducerea costului de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale să se efectueze de către fiecare asociat din impozitul anual, proporțional cu cota de participare în asociere.Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Totodată, se propune scutirea de impozit specific la HoReCa să se aplice pentru încă 90 de zile, începând cu 1 aprilie, iar pentru eșalonarea simplificată a datoriilor din perioada stării de urgență și de alertă este propus un nou termen - 30 septembrie 2021.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Ministerul Finantelor,   facilitati fiscale