Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Finanțelor: USL are de achitat datorii din 2012 de peste 2.200.000 euro

Ministerul Finanțelor: USL are de achitat datorii din 2012 de peste 2.200.000 euro

Un articol de: - 05 Aug 2014, 15:46
Ministerul Finanțelor: USL are de achitat datorii din 2012 de peste 2.200.000 euro Foto: valcea-news.ro Politică

USL are de achitat, din 2012, datorii care depăşesc suma de 2.200.000 de euro, potrivit indicatorilor din situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2013, depuse la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Sursele menţionate citează bilanţul contabil depus de USL, potrivit prevederilor legale.

Potrivit surselor politice, datoriile e peste 2.200.000 de euro aparţin USL, ele nefiind defalcate pe partidele componente ale Uniunii.

Aceleaşi surse au arătat, pe de altă parte, că defalcarea datoriilor se poate face doar în urma unei analize laborioase.

Datoria de 2.200.000 de euro e formată din datorii făcute de USL la nivel naţional, cât şi judeţean, cea mai mare parte fiind provenită din datoriile neachitate de către organizaţiile judeţene ale USL, au mai menţionat sursele citate.

Mandatarii financiari ai campaniilor electorale au fost propuşi ori de PSD, ori de PNL, au mai arătat sursele menţionate, care au precizat că achitarea datoriilor trebuie începută de la nivelul organizaţiilor judeţene ale USL. Aceleaşi surse au mai arătat că datoriile în judeţe au fost făcute la comun de PSD şi PNL, sub numele de USL.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, că social-democraţii i-au transmis că USL are de achitat o datorie în valoare de un milion de lei, reprezentând cheltuieli făcute în campania din 2012 la nivel central şi local, el arătând că liberalii urmează să verifice dacă cifra este reală.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a menţionat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că PSD nu dă curs întâlnirii propuse de PNL în vederea semnării unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii, întrucât bilanţul contabil pe 2013 al USL conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central.

Citeşte mai multe despre:   USL,   datorii,   2012