Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Sănătății dezminte categoric informațiile conform cărora statul român ar fi refuzat sprijinul Chinei: „Între cele două țări există o colaborare permanentă”

Ministerul Sănătății dezminte categoric informațiile conform cărora statul român ar fi refuzat sprijinul Chinei: „Între cele două țări există o colaborare permanentă”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Mar 2020, 16:04
Politică

Ministerul Sănătății dezminte categoric informațiile apărute în presă, mai precis pe site-ul stiripesurse.ro, potrivit cărorara statul român ar fi refuzat sprijinul Chinei în lupta pentru limitarea COVID-19. Ministerul insistă că datele din articolul în cauză sunt „prezentate în mod trunchiat și incorect”.

„România apreciază deschiderea părții chineze pentru sprijinirea măsurilor implementate în țara noastră si consideră că modul de abordare al autoritatilor din China reprezintă "standardul de aur" în managementul pandemiei cu noul coronavirus.

Între cele două țări există o colaborare permanentă.

Mai mult,  în data de 6 martie  secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut întâlniri cu reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze la sediul Ministerului Sănătății în cadrul cărora a discutat mai multe aspecte privind gestionarea resurselor pentru limitarea răspândirii COVID 19”, a transmis Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Instituția mai explică faptul că, pe 13 martie, la invitația Ambasadei Chinei la București, reprezentanții mai multor instituții din România au participat la o videoconferință alături de cei ai altor state din Europa, în care partea chineză a prezentat experiența în prevenirea și controlul  pandemiei de coronavirus.

Din partea României au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Institutului ”Matei Balș” și reprezentantul DSU.

„În cadrul videoconferinței au fost prezentate mai multe aspecte tehnice privind experiența părții chineze în prevenția și tratarea pacienților infectati. Mai exact au fost prezentate protocoale de investigatie epidemiologică, recomandări de dezinfecție, ghiduri pentru aeroporturi și companii aeriene, managementul contactilor apropiați, protocoale de protecție a grupurilor specifice, protocoale de diagnostic de laborator, ghiduri de tratament, rolul și intervenția diferitelor autorități, atât cele de sănătate, cât și cele locale. 

La sfârșitul videoconferinței, a existat o sesiune de întrebări și răspunsuri. Având în vedere  că a fost  agreată o singură intervenție pentru fiecare țară, la nivelul României s-a decis ca intervenția să fie făcută de către reprezentanții INBI Matei Balș, direct implicați în tratarea cazurilor cu COVID 19”, se mai arată în comunicat. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   China