Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România

Un articol de: - 11 Aug 2016, 21:15
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România Foto: stiriagricole.ro Politică

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, joi, că există multe solicitări din partea ţărilor arabe să importe din România produse agro-alimentare, potrivit Mediafax.

Achim Irimescu a mai preciza că va avea întâlniri cu miniştri ai Agriculturii, dar şi cu oameni de afaceri din Golf, care vor să importe din România.

„Urmează să vină mininistrul iordanian al Agriculturii, ministrul Kuweitului, mai vine un om de afaceri din Qatar. Sunt interesaţi să cumpere din sectorul agro-alimentar. Vine ministrul din Arabia Saudită în 16 septembrie.

Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România. Trebuie, însă, să ieşim şi pe piaţa din Europa, cu carnea de ovine, unde există un deficit”, a afirmat Achim Irimescu.

Chiar și premierul Dacian Cioloş consideră că va creşte potenţialul de export al produselor animaliere româneşti, mai ales cu ajutorul ataşaţilor agricoli, Ministerul Agriculturii fiind în faza de recrutare a acestora.

„Am discutat cu fermierii şi despre potenţialul de export pe care îl au produsele animaliere româneşti, mai ales producţia de carne, cu precădere în sectorul creşterii ovinelor, dar nu numai. Aici, există ideea pe care am promovat-o, aceea de a recruta şi de a instala ataşaţi agricoli în câteva ţări cu potenţial de import de produse agricole din România.

E într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în faza de recrutare a acestor ataşaţi care vor merge în ţări din zona Golfului, ţări arabe, ţări cu potenţial de export pentru România”, a spus Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au participat, joi, la o întâlnire cu fermierii, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, din comuna Cristian, judeţul Sibiu.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   ministrul Agriculturii,   Achim Irimescu